x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un fost ministru PSD în Guvernul Ponta şi-a dat demisia. A fost membru de partid timp de 20 de ani

Un fost ministru PSD în Guvernul Ponta şi-a dat demisia. A fost membru de partid timp de 20 de ani

01 Feb 2017   •   16:58
Un fost ministru PSD în Guvernul Ponta şi-a dat demisia. A fost membru de partid timp de 20 de ani
Sursa foto: Facebook

Aurelia Cristea, fost parlamentar şi ministru în cabinetul lui Victor Ponta, şi-a dat miercuri demisia din PSD, după mai mult de 20 de ani de când s-a înscris în formaţiunea politică. Aurelia Cristea a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a luat "decizia în zorii zilei, după o noapte neagră pentru România, deoarece nu îşi poate acorda girul, chiar din calitatea de membru, unui grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi a ţării'. 

"În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţi. M-am alăturat echipei PSD în urmă cu peste 20 de ani, cu speranţe, idealuri şi dorinţa de a clădi un viitor mai bun pentru ţara în care m-am născut, trăiesc şi în care mi-am crescut copiii. Sunt un om care a clădit de la zero o viaţă, o carieră, un drum, cu obişnuitele greutăţi, urcuşuri şi coborâşuri. Dar am fost consecventă şi cu speranţa mereu că dincolo de fiecare barieră şi de fiecare dificultate există un cer senin", a spus Cristea în declaraţia postată pe pagina de socializare. 

Aceasta a spus că a intrat în arena politică conştientă că va avea şi momente grele, însă nu s-a lăsat dezarmată nici când a fost atacată, jignită, sau când a considerat că i s-au făcut nedreptăţi, deoarece a crezut că, atâta timp cât va fi consecventă cu sine şi cu principiile sale şi atâta timp cât nu va încerca să înşele încrederea celor din jur, nu vor există bariere insurmontabile, scrie Agerpres



În scrisoarea postată pe internet, ea a precizat că a simţit direct efectele nepotrivirii dintre principiile sale şi abordarea unora dintre oamenii politici, dar a spus că a rămas fidelă acestora, indiferent de consecinţe. 

"Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenţi. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi, din păcate, al ţării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membri ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleaşi principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare şi reconstrucţiei de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment. Lor le doresc succes, eu însă mi-am pierdut speranţa că mai pot schimba ceva din interior. După 20 de ani!", a mai afirmat Cristea. 


Fostul parlamentar a încheiat spunând că va continua să spere în natura bună şi în forţa de schimbare a oamenilor, pusă în slujba binelui colectiv. 

Aurelia Cristea a fost membru al PSD din septembrie 1996, timp în care a câştigat un fotoliu în Parlamentul României, în legislatura 2012-2016, şi a fost ministru delegat pentru Dialog Social şi Relaţia cu societatea civilă între martie şi decembrie 2014.

×
Subiecte în articol: Aurelia Cristea psd demisie proteste