x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Urecheala de la seful statului

Urecheala de la seful statului

20 Mai 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu s-a suparat pe cei care l-au acuzat ca, in vizitele sale prin tara, le face campanie electorala candidatilor PSD la primarii.

MONICA IORDACHE

Aflat ieri la Oltenita, pentru a patra oara in acest mandat, Iliescu si-a inceput discursul in fata localnicilor cu un avertisment pentru presa. El a tinut neaparat sa precizeze ca intalnirea sa cu primarul Oltenitei, pesedistul Dumitru Stefan, consilieri locali si judeteni, sefi ai institutiilor publice si directori de scoli nu este „o adunare electorala" si a spus ca stilul sau este munca pe teren. „Nu sunt adeptul muncii birocratice. Sa stau la birou si sa primesc hartii. La Oltenita am venit si voi veni mereu", a spus presedintele aratand ca nu are nevoie sa-si faca „platforma electorala". Iliescu a sustinut ca nu il intereseaza culoarea politica a edililor locali. „Vin unii mai fericiti, mai putin fericiti, unii mai eficace, altii mai putin. Nu ma intereseaza ce culoare politica reprezinta, ci sa fie un bun slujbas al intereselor comunitatii", a explicat presedintele la doar cateva minute dupa ce primarul pesedist al Oltenitei isi prezentase cu elan toate realizarile.

Bucurestiul, port la Dunare

Presedintele a venit si cu o idee originala in privinta legaturilor Bucurestiului cu Dunarea. „Putem gandi o schema a Bucurestiului port la Dunare", a spus el referindu-se la construirea unor legaturi terestre intre Capitala si porturile de la fluviu, precum Giurgiu si Oltenita. El a mai spus ca si potentialul turistic al Dunarii ar trebui dezvoltat, bucurestenii putand petrece astfel un sfarsit de saptamana. „Dar noi nu le oferim puncte de atractie in porturi. Nu suntem dotati cum trebuie", i-a certat Iliescu pe reprezentantii autoritatilor locale. De altfel, mergand sa viziteze si Portul Oltenita, Iliescu le-a recomandat acestora sa se ingrijeasca de amenajarea turistica a zonei, adica sa faca locuri de popas, hoteluri, gradini, restaurante pentru cei care vor sa ramana in Oltenita sau sa puna la dispozitie trenuri si autocare pentru turistii care vor sa mearga in Bucuresti.

Presedintele a vizitat si santierul naval Navol SA pe care l-a deplans pentru ca „nu si-a gasit cadenta". El a spus ca din 6.000 de muncitori santierul a ramas doar cu 1.200. Langa Dunare, o mana de muncitori care lucrau la un pescador l-au intampinat pe seful statului cu aplauze, iar dupa plecarea sa s-au plans in soapta ca nu si-au mai primit de mult salariile si asa mult prea mici pentru nevoile lor. Caseta

Amintiri

Excursia presedintelui Ion Iliescu pana la Oltenita, orasul sau natal, a semanat cu o vizita la rude. Seful statului a abandonat tinuta oficiala si s-a imbracat lejer, cu tricou si jacheta. El a declarat ca e cuprins de nostalgie de cate ori vine la Oltenita. La Chirnogi, o comuna de langa oras, a recunoscut chiar si locul unde se scalda in Arges cand era mic si a regretat ca in apele raului nu se mai poate face baie din cauza poluarii.

Alianta PNL-PD strange semnaturi sa-l suspende pe Iliescu

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat ieri ca de saptamana viitoare Alianta PNL-PD va incepe in Parlament strangerea de semnaturi necesare pentru declansarea procedurilor de suspendare din functie a presedintelui Ion Iliescu. Alianta l-a acuzat pe Iliescu ca incalca Constitutia prin vizitele sale in teritoriu „pentru sustinerea campaniei electorale a candidatilor PSD". (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic iliescu oltenita