x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL şi-a tăiat partea leului la împărţirea conducerilor comisiilor parlamentare

USL şi-a tăiat partea leului la împărţirea conducerilor comisiilor parlamentare

18 Dec 2012   •   17:57
USL şi-a tăiat partea leului la împărţirea conducerilor comisiilor parlamentare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat că PSD va primi la Camera Deputaţilor conducerea a şapte comisii parlamentare, PNL a cinci comisii, PDL şi PPDD vor avea şefia a câte două, iar UDMR, PC şi grupul minorităţilor naţionale vor avea preşedinţia a câte unei comisii.

"Numeric, comisiile sunt împărţite conform ponderii. Grupul PSD are 38,47% din cele 18 comisii, cea de a nouăsprezecea, conform cutumei din Parlament, revenind partidului care preia preşedinţia Camerei Deputaţilor, ce va face o nominalizare şi pentru preşedintele Comisiei de Regulament. La Senat, preşedinţia Senatului va prelua şi preşedinţia Comisiei de Regulament. Este o cutumă nouă, instituită de PDL în ultimii patru ani de zile. Noi am acceptat-o, am mers pe aceleaşi principii şi colegii de la PDL au acceptat aceste principii în aşa fel încât două comisii le revin celor de la PDL, două celor de la PPDD", a explicat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că şefiile comisiilor mai pot fi negociate până la convocarea Parlamentului şi spune că deocamdată negocierile au fost flexibile.

Zgonea mai spune că la Camera Deputaţilor va rămâne acelaşi număr de comisii permanente ca până acum, respectiv 19, fiecare dintre acestea având între 25 şi 31 de membri.

×
Subiecte în articol: comisii parlament USL valeriu zgonea