x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moțiunea de cenzură. USR joacă la neasumare. Uniunea nu va fi prezentă în sala de plen

Moțiunea de cenzură. USR joacă la neasumare. Uniunea nu va fi prezentă în sala de plen

de Ion Alexandru    |    31 Aug 2020   •   07:03
Moțiunea de cenzură. USR joacă la neasumare. Uniunea nu va fi prezentă în sala de plen

Partenerii electorali ai PNL de la București, parlamentarii USR, joacă la „ofsaid” în chestiunea moțiunii de cenzură. Aceștia nici nu sprijină, prin votul lor, demersul opoziției de a dărâma Guvernul liberal, dar nici nu vor vota împotrivă, ci aleg, pur și simplu, să nu facă act de prezență. Pretextul invocat este acela că USR nu dorește o criză politică și nici nu încurajează „aventura celor de la PSD”.

Dan Barna a declarat, ieri, că „România nu are nevoie de circul PSD” și că „USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură”.

„Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel. Argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că țara are nevoie de un Executiv cu puteri depline, care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta. La vremea aceea, inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 2”, mai arată liderul USR.

Acesta se întreabă dacă „PSD crede că într-o țară cu guvern interimar încrederea companiilor va crește brusc? Speră că fără guvern vor veni brusc investitori care să aducă bani în economia noastră, entuziasmați de perspectiva instabilității? Crede vreun strateg PSD că vor scădea în ziua moțiunii costurile de finanțare ale statului? Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că domnul Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet?”, a conchis Barna. 

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna moţiunea de cenzură