x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Tabără cere ridicarea imunităţii fostului ministru Victor Paul Dobre, pentru a putea fi judecat

Valeriu Tabără cere ridicarea imunităţii fostului ministru Victor Paul Dobre, pentru a putea fi judecat

de Mediafax    |    12 Aug 2012   •   10:41
Valeriu Tabără cere ridicarea imunităţii fostului ministru Victor Paul Dobre, pentru a putea fi judecat

Deputatul PDL Valeriu Tabara a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca in privinta ridicarii imunitatii fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre USL trebuie sa faca ceea ce a facut PDL in acest tip de situatie, aidca "sa deschida drumul justitiei".

Tabara a fost intrebat daca apreciaza oportuna o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a fi discutata solicitarea Parchetului pentru incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul fostului ministru Victor Paul Dobre.

"Absolut, eu cred ca atunci cand este vorba de justitie, nu avem niciun fel de problema pentru a ne intruni, si eu sper ca USL sa faca ce a facut PDL. Ar trebui atunci cand are probleme de ridicat imunitate si de a deschide drumul justitiei sa faca ce am facut si noi, nu le cerem mai mult", a raspuns Tabara.

El a mai fost intrebat daca parlamentarii PDL vor lua parte la o astfel de sesiune.

"E datoria noastra de parlamentari sa fim prezenti la orice dezbatere care priveste societatea romaneasca si mai ales astazi e nevoie sa fim prezenti si sa clarificam cat mai repede problemele cu care ne confruntam si cu care se confrunta de fapt zona politica din Romania astazi", a raspuns deputatul PDL.

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu a declarat sambata ca USL solicita CSM sa se autosesizeze in cazul incerceptarilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre si Ioan Rus, care ar fi fost facute ilegal, mentionand ca in Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

Manescu a precizat ca unul Ioan Rus, in calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT si, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat ca ii sunt interceptate convorbirile.

In plus, Manescu a mentionat ca parlamentarii USL nu vor accepta introducerea in dezbatere a solicitarii Parchetului ICCJ in cazul fostului ministru Victor Paul Dobre si nici nu vor vota in favoarea inceperii urmaririi penale acestuia.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Tabara a comentat si afirmatiile senatorului PNL Varujan Vosganian, care "gasea argumente ca reducerea cresterii economice din acest an se datoreaza strict secetei".

"E adevarat ca a fost o seceta extraordinara, tehnologica, atmosferica, si culmea ca a cuprins si mintile din Guvern, nu mai spun de la Ministerul Agriculturii. E seceta peste tot si s-ar putea ca pe seceta aceasta sa se fi contractat celulele si iata ca ploua si probabil la unii sa le ploua in cap si sa vina cu noi idei pe mai departe", a spus fostul ministru al Agriculturii.

Tabara a mai sustinut ca a avertizat inca din toamna anului 2011 ca acest an va fi unul greu, in care domeniul agricol va fi afectat de seceta, fapt pentru care a si convocat Consiliul National pentru Combaterea Secetei. El a precizat ca actualul ministru al Agriculturii nu numai ca nu a convocat acest for, dar nu a supravegheat procesul de irigare in acest an, multe dintre canalele de irigatii nefiind folosite in primavara.

×