x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie loveşte, SRI parează

Vanghelie loveşte, SRI parează

06 Sep 2009   •   00:00



Referitor la declaraţiile unor oameni politici, făcute în acest week-end, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Marius Bercaru, precizează:

"Reiteram faptul ca SRI nu este, nu a fost si nu va fi implicat in activitati cu conotatSRI a respins ieri afirmaţiile liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, potrivit cărora datele despre Mircea Băsescu ar fi venit de la acest serviciu secret.

"Datele, şi o spun public, despre fratele lui Traian Băsescu nu au venit de la «Doi şi un sfert». Au venit de la SRI, şi o dezamăgesc pe Elena Udrea, chiar de la butoanele lui Traian Băsescu. (...) S-a dorit să se pună mâna pe arhiva «Doi şi un sfert». Era problema a ceea ce exista acolo şi putea fi folosit în campania electorală, contra lui Traian Băsescu: ce s-a întâmplat la Oltchim, cu Omar Hayssam, ce a discutat Elena Udrea (...)", a declarat sâmbătă Marian Vanghelie la şcoala de pregătire politică a TSD. El a arătat că vrea să îi transmită un mesaj lui Traian Băsescu, prin intermediul Elenei Udrea, el precizând că arhiva "nu mai este acolo".

"PISTE FALSE CU SUBSTRAT ELECTORAL"

În replică, purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, a reiterat ieri că acest serviciu "nu este, nu a fost şi nu va fi implicat în activităţi cu conotaţii politice. Instituţia noastră acţionează în baza principiului echidistanţei politice şi al profesionalismului. Informaţiile sunt puse doar la dis­po­zi­ţia beneficiarilor legali, pe probleme ce ţin de res­pon­sa­bilităţile acestora, în stricta respectare a re­gle­men­tărilor în vigoare. Precizăm faptul că normele instituite la nivelul SRI nu permit ofiţerilor de informaţii să desfăşoare activităţi în afara cadrului legal. În acest context, dezaprobăm în­cer­că­rile de atragere a SRI în dezbaterile re­cente, care nu fac decât să producă o dezinformare a ce­tă­ţe­nilor prin introducerea pe agenda publică a unor piste false cu substrat electoral".
ntei politice si al profesionalismului. Informatiile sunt puse doar la dispozitia beneficiarilor legali, pe probleme ce tin de responsabilitatile acestora, in stricta respectare a reglementarilor in vigoare.

Precizam faptul ca normele instituite la nivelul SRI nu permit ofiterilor de informatii sa desfasoare activitati in afara cadrului legal.

In acest context, dezaprobam incercarile de atragere a SRI in dezbaterile recente care nu fac decit sa produca o dezinformare a cetatenilor prin introducerea pe agenda publica a unor piste false cu substrat electoral."

×
Subiecte în articol: observator sri-ul