x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Varianta on-line a Legii Educaţiei, mai scurtă decât cea din Parlament

Varianta on-line a Legii Educaţiei, mai scurtă decât cea din Parlament

17 Sep 2009   •   00:00

Liberalii cer demisia premierului Boc, "cu tot Cabinetul său de amatori", acuzându-i pe actualii miniştri că au modificat Legea Educaţiei, recent adoptată prin asumarea răspunderii Executivului, aceasta având, în forma de pe site-ul Guvernului, mai puţine articole decât cea prezentată în Parlament.



"PNL cere premierului Boc să plece de urgenţă de la Palatul Victoria, cu tot cabinetul său de amatori, pentru încălcarea grosolană a tuturor legilor şi regulilor care formează statul de drept", scriu liberalii, într-un comunicat citat de Mediafax.

Aceştia sesizează "un fapt incredibil şi fără precedent în statele democratice": după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe o formă a proiectului de Lege a Educaţiei Naţionale, ea "a fost modificată ulterior".

Argumentul liberalilor este acela că, în timp ce pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cd-urile înmânate tuturor parlamentarilor, Legea Educaţiei Naţionale are 336 de articole, în varianta de pe site-ul Guvernului ea are doar 331 de articole.

"Un exemplu în acest sens este articolul 333 privind «Incompatibilităţile», din varianta asumată şi publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cd-uri, care, mai nou, devine articolul 328, cu acelaşi titlu, pe site-ul Guvernului.
PNL cere public demiterea Guvernului Boc şi sancţionarea din partea cetăţenilor a acestei Coaliţii Monstruoase PSD-PD, care înţelege să-şi bată joc de sistemul naţional de învăţământ, pe care, cu cinism, îl numeşte «prioritate naţională». Neconstituţionalitatea demersului Guvernului, care îşi bate joc în continuare de Parlament, este un motiv în plus care justifică moţiunea de cenzură pe care PNL intenţionează să o depună", conchid liberalii, în documentul citat.

Premierul Emil Boc a angajat, marţi, răspunderea Guvernului, în şedinţe separate ale Camerelor reunite, pentru legea salarizării unitare, legea educaţiei şi legea restructurării agenţiilor.

×
Subiecte în articol: politic