x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian spune că a cerut DIICOT încă în 2012 să fie audiat, dar împreună cu Boc şi Băsescu

Vosganian spune că a cerut DIICOT încă în 2012 să fie audiat, dar împreună cu Boc şi Băsescu

02 Sep 2013   •   20:27
Vosganian spune că a cerut DIICOT încă în 2012 să fie audiat, dar împreună cu Boc şi Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a afirmat luni, că, în ianuarie 2012, după ce mai mulţi colegi de-ai săi fuseseră acuzaţi deja de subminarea economiei naţionale, i-a trimis procurorului-şef al DIICOT o scrisoare deschisă în care i-a comunicat că doreşte să fie audiat, informează agerpres.ro.

"Am trimis (scrisoarea deschisă - n.r.) procurorului-şef al DIICOT în 7 ianuarie 2012, în care i-am spus atunci, după ce 40 dintre colegii mei fuseseră acuzaţi deja de subminarea economiei naţionale, că doresc să fiu audiat şi că doresc ca, împreună cu mine, să fie audiaţi cel puţin Emil Boc şi Traian Băsescu, dacă nu şi şefii serviciilor secrete şi că doresc ca Emil Boc şi Traian Băsescu să fie audiaţi şi chemaţi într-o calitate cel puţin egală cu a mea, pentru că în ceea ce-i priveşte circumstanţele sunt agravante, pentru că, spre deosebire de mine, ei mi-au urmat şi ar fi trebuit să ştie că există un complot şi ar fi trebuit să-l oprească, şi nu să-l încurajeze prin emiterea unor OUG şi prin promulgarea unor legi fără să clipească", a spus Vosganian, într-o conferinţă de presă.

În context, el a relatat că în 2006 a fost acuzat că ar fi fost spion, dar că această acuzaţie a fost uitată imediat ce şi-a retras mandatul de candidatură la Comisia Europeană.

"Eu nu mă aflu pentru prima dată în faţa unei astfel de situaţii. În anul 2006 am fost acuzat că sunt spion şi că am făcut parte din centrul de informaţii externe al securităţii statului. Acuzaţia a durat o singură zi - atât cât mi-am retras mandatul de candidatură la Comisia Europeană. Şi atunci a fost un adevărat carnagiu împotriva mea. Sunt obişnuit cu astfel de situaţii. Îmi voi face şi acum datoria până la capăt", a arătat Vosganian.

Procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat luni procurorului general Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul şi pe preşedintele Traian Băsescu pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi faţă de fostul ministru Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.  

×