x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: "DGIPI a devenit o structură lăbărţată"

Vasile Blaga: "DGIPI a devenit o structură lăbărţată"

de Mara Raducanu    |    03 Oct 2009   •   00:00
Vasile Blaga: "DGIPI a devenit o structură lăbărţată"
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în scurtul său mandat de doar 45 de zile îşi propune să recâştige încrederea cetăţeanului în structurile Ministerului de Interne (MAI).



Blaga a adăugat că nu a acceptat sub nici o formă să fie şeful de campanie al preşedintelui Traian Băsescu şi nici să facă parte din staff-ul de campanie al acestuia.

Actualul ministru de Interne a criticat activitatea structurilor MAI din 2007 şi 2008, susţinând că în Poliţie s-au făcut doar cheltuieli fără rezultat - vezi acţiunea "Tunetul" iniţiată de Dan Nica - doar de dragul spectacolului. "Nu am alt argument în ceea ce vom face decât credinţa cetăţeanului. Nu de spectacol are nevoie ţara. Vom renunţa la organizarea de filtre şi la deplasările umane, pentru că pentru destructurarea reţelelor de crimă organizată este nevoie de colaborare cu serviciile de informaţii, cu Parchetele şi cu Vama."

Blaga a criticat şi situaţia actuală a Jandarmeriei, anume faptul că două treimi din jandarmi se ocupă de pază şi numai o treime de ordine publică.

OAMENI VECHI LA VREMURI NOI
În legătură cu DGIPI, miza cea mai mare a MAI, Blaga a declarat că a devenit o structură "lăbărţată", cu peste 3.000 de angajaţi, şi că acţiunile acestui serviciu vor fi analizate cu mare atenţie, subliniind că direcţia ar putea intra sub control parlamentar. Şi, ca orice ministru care se respectă, Vasile Blaga i-a readus în MAI pe toţi cei "promovaţi" de Dan Nica. La Departamentul de Ordine şi Siguranţă publică, cel mai important din minister, a fost eliberat din funcţie chestorul Cristian Făiniş şi numit Dan Valentin Fătuloiu.

La Departamentul Schengen, cu rang de secretar de stat, ca urmare a demisiei lui Nicolae Şerban, a fost numit Marian Tutilescu, fostul şef al Poliţiei Capitalei, iar la Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă, unde postul este vacant, a fost numit comisarul-şef Ştefan Zaharia Pop. A mai fost eliberat din funcţia de secretar de stat Mihai Fifor şi numit Mihai Capră, care va răspunde de prefecturi şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. În funcţia de secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul a fost numit comisarul-şef Irina Alexe.

×