x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga (PDL): Suntem în discuţii avansate cu Forţa Civică şi cu Mihai Răzvan Ungureanu

Vasile Blaga (PDL): Suntem în discuţii avansate cu Forţa Civică şi cu Mihai Răzvan Ungureanu

de Agerpres    |    08 Iul 2014   •   22:38
Vasile Blaga (PDL): Suntem în discuţii avansate cu Forţa Civică şi cu Mihai Răzvan Ungureanu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seară, că formaţiunea politică pe care o conduce este în discuţii avansate cu Forţa Civică şi cu preşedintele acesteia, Mihai Răzvan Ungureanu, în ceea ce priveşte o posibilă fuziune prin absorbţie.

"Atunci când ne-am întâlnit prima dată şi am vorbit despre alianţă şi fuziune între PNL şi PDL, atât eu, cât şi Crin Antonescu, am spus foarte clar că ambele partide, urmând parcursul de a unifica dreapta românească, pot face fuziuni prin absorbţie, e chiar recomandat să o facă, astfel încât să rezulte fuziunea prin comasare a PNL cu PDL şi cu celelalte partide cu care fuzionăm prin absorbţie, intră în PNL sau în PDL. Suntem în discuţii avansate cu Forţa Civică şi cu Mihai Răzvan Ungureanu, rezultatele le vom anunţa luni, când lucrurile vor fi foarte clare", a precizat Vasile Blaga în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Preşedintele PDL a menţionat că în data de 26 iulie vor avea loc congresele de fuziune ale celor două partide, iar numele candidatului pentru alegerile prezidenţiale va fi făcut cunoscut în jurul datei de 3 august.

"Unificarea dreptei nu este o temă nouă, se vorbeşte despre de peste 20 de ani, dar din diverse motive de orgolii, pe de o parte, pe de altă parte din dorinţa unora de a-şi patenta o astfel de construcţie, atunci am ajuns la rezultatul care este, pe stânga avem o puternică forţă politică, PSD, pe dreapta avem mai multe forţe politice. Decizia luată, atât în PDL cât şi în PNL este de a construi acest mare partide dreapta. (...) Am convingerea că această decizie se va materializa în calendarul stabilit (...) În 26 iulie vor avea loc congresele de fuziune ale celor două partide. Calendarul presupune finalizarea documentelor până în 15 iulie şi imediat ce vom şti candidatul, în jurul datei de 3-4 august, vom discuta despre proiectul pentru România al candidatului, iar în septembrie vom discuta despre proiectul pentru România al noului partid. (...) Suntem pe cale să construim un partid aplecat pe agenda cetăţeanului", a afirmat Blaga.

În ceea ce priveşte numele partidului, Blaga a declarat că acesta este important, dar e ultimul lucru care va sta în faţa fuziunii.  

×
Subiecte în articol: vasile blaga mihai razvan ungureanu