x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vaslui - Bătaie pe primărie, la propriu!

Vaslui - Bătaie pe primărie, la propriu!

19 Mai 2008   •   00:00

Candidatul PNG la funcţia de primar în comuna vasluiană Ibăneşti a fost internat la Spitalul de Urgenţă Bârlad, cu traumatisme, el declarându-le poliţiştilor că a fost lovit cu pumnii şi picioarele de actualul primar al localităţii, candidat şi el pentru un nou mandat din partea PNL.

Potrivit declaraţiilor date poliţiştilor de candidatul PNG Ştefan Ibănescu, internat, duminică, la Spitalul de Urgenţă Bârlad, primarul Benone Pletea l-ar fi lovit de mai multe ori cu pumnii şi picioarele şi l-ar fi dat cu capul de o maşină.

Reacţia edilului din Ibăneşti a venit în urma insultelor pe care candidatul PNG le-a adus la adresa acestuia, în timp ce-şi făcea campanie electorală pe uliţele din comună. În declaraţiile date poliţiştilor, Ştefan Ibănescu recunoaşte că a strigat printr-o portavoce "Jos mafia locală!" şi "Jos hoţii din primărie!", fapt care l-ar fi iritat pe primarul Benone Pletea.

Pe de altă parte, primarul îl acuză pe candidatul PNG că i-ar fi spart un geam de la maşina personală, în timpul altercaţiei.

"Ştefan Ibănescu a depus plângere împotriva lui Benone Pletea pentru infracţiunea de lovire, iar Benone Pletea a depus plângere împotriva lui Ştefan Ibănescu pentru insultă, calomnie şi instigare la distrugere. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat, luni, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui.

Un element important în dosarul penal va fi numărul zilelor de spitalizare de care va avea nevoie candidatul PNG, în funcţie de care se va face şi încadrarea juridică a faptei pentru primarul Benone Pletea.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic benone pletea