x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Verdicte CNSAS - Contestatiile, direct in justitie

Verdicte CNSAS - Contestatiile, direct in justitie

de Aniela Nine    |    25 Ian 2007   •   00:00

Persoanele care vor fi declarate de CNSAS drept colaboratori ai fostei Securitati si care vor dori sa conteste decizia Colegiului vor trebui sa se adreseze direct justitiei si nu CNSAS ca pana acum.

Prevederea, sub forma unui amendament semnat de Gavrila Vasilescu (PC) si Antonie Iorgovan (PSD), a fost adoptata ieri de Comisia Juridica a Senatului si este cuprinsa in textul ordonantei privind functionarea si organizarea CNSAS, aflata in dezbaterea senatorilor-juristi. Amendamentul a fost adoptat cu majoritatea voturilor senatorilor, in prezenta presedintelui Colegiului, Claudiu Secasiu, si prevede ca in prima instanta contestatarul sa se adreseze Curtii de Apel, iar pentru recurs Inaltei Curti de Justitie si Casatie.

Un alt amendament adoptat de comisie la propunerea senatorului UDMR Gyorgy Frunda si completat de senatorul Antonie Iorgovan (PSD) prevede ca membrii CNSAS nu pot sa faca parte din vreun partid politic si, totodata, acestora le este interzis sa desfasoare actiuni de natura politica.

×
Subiecte în articol: politic