x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Negrescu acuză PNRR: „Redresarea nu o facem cu scaunele și dulapurile pe care le achiziționăm”

Victor Negrescu acuză PNRR: „Redresarea nu o facem cu scaunele și dulapurile pe care le achiziționăm”

05 Iun 2021   •   11:13
Victor Negrescu acuză PNRR: „Redresarea nu o facem cu scaunele și dulapurile pe care le achiziționăm”

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, a declarat, sâmbătă, la Antena3, că există o serie de elemente suspecte în anexele Planului Național de Redresare și Reziliență. „Când vorbim de milioane de euro pentru achiziționarea de scaune și dulapuri, eu cred că lucrul acesta este cam grav!”, a spus el.

„Această menire a acestui program european nu este îndeplinită de Planul prezentat de România. Dacă anumite elemente nu vor fi explicate amănunțit, în mod special din anexe, referitor la acele proiecte suspecte, România riscă să întâmpine dificultăți în aceste negocieri cu Uniunea Europeană, în următoarele două luni”, susține Negrescu.

„Scopul PSD este ca România să atragă acei 29 de miliarde, dar fără acele reforme prevăzute în acel Plan, care presupun înghețarea pensiilor, dispariția pensionarii anticipate, poate chiar creșteri de taxe. Sunt niște probleme acolo în Plan. Este criticabil, poate fi mult îmbunătățit”, a spus el. „Actualul Guvern nu a făcut nimic să primim cele 29 de miliarde. România a primit această sumă de bani pe baza unei formule matematice. Grecia primește la fel că noi. Dar este extrem de important să folosim banii corespunzător, chibzuit”, a mai spus Negrescu.

„Sper că cei care decid să nu mai spună așa lejer că nu au citit planul”

„Când vorbim de milioane de euro pentru achiziționarea de scaune și dulapuri, eu cred că lucrul acesta este cam grav. Redresarea nu o facem cu scaunele și dulapurile pe care le achiziționăm prin Planul de Redresare.

Ne dorim un plan eficient și încă se mai poate ameliora. Mai avem două luni de negocieri. Fac apel să amendăm acele lucruri, să scoatem acele documente suspecte, că să facem un bine României.

Trebuie că executivul să prezinte ce va face cu avansul primit pentru Plan, în toamna. Ca să nu se ducă pe prostii banii, sau pe proiecte de interes.

Ar trebui să fie un calendar de implementare, cu ce proiecte începem. Trebuie introdus un capitol pe agricultură, trebuie granturi pentru IMM-uri, trebuie fonduri pentru tineri. Am sentimentul că finanțăm numai anumite părți, anumite interese și lucrul acesta ar fi grav”, a adăugat el.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: Victor Negrescu