x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Negrescu, europarlamentar: Actualul Guvern dezbină categoriile socio-profesionale

Victor Negrescu, europarlamentar: Actualul Guvern dezbină categoriile socio-profesionale

de Ion Alexandru    |    04 Ian 2021   •   10:00
Victor Negrescu, europarlamentar: Actualul Guvern dezbină categoriile socio-profesionale

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu promovează și susține o petiție prin care se solicită Guvernului creșterea salariilor profesorilor.

„Am semnat petiția referitoare la respectarea legii privind salariile profesorilor. Peste 6.000 de persoane au făcut-o deja. România are cel mai mic indice de salarizare a educației din UE, și printre cele mai mici din Europa, peste Serbia și Albania, dar sub Macedonia sau Bulgaria”, scrie Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ministrul Finanțelor a spus, pe 18 decembrie, că majorările au fost prinse în buget.

„Câteva zile mai târziu banii nu mai existau. (…) Acum, aceiași oameni ar vrea să ne dezbine din nou. Să ne spună că profesorii nu merită aceste măriri, să ne spună că dacă măresc aceste salarii vor avea de suferit alte categorii. Între timp, taxele tăiate doar pentru anumite firme mari rămân la fel, raportul Curții de Conturi nu a condus la recuperarea pierderilor, iar aparatul de stat a fost îngroșat cu sute de persoane angajate preferențial în ultimele luni. Dacă cedăm acum pe acest subiect, pentru care există bani, va urma austeritatea și pentru alte categorii”, mai adaugă europarlamentarul Victor Negrescu.

×
Subiecte în articol: victor negrescu