x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Negrescu: PNL este noul PNȚCD

Victor Negrescu: PNL este noul PNȚCD

01 Noi 2021   •   11:00
Victor Negrescu: PNL este noul PNȚCD

Europarlamentarul Victor Negrescu critică programul de guvernare al PNL, afirmând că este „rupt de realitate”: „pe zona de educație se prezintă problemele, dar soluțiile sunt neclare, pe zona de afaceri europene nu există niciun fel de ambiție pentru reprezentarea corectă a României”.

„Programul de Guvernare al PNL este rupt de realitate. Își propun să facă lucruri în 2026 care trebuiau deja făcute de urgență pentru români. Documentul realizat în grabă conține multe platitudini și descrieri vagi, fără nimic concret. De exemplu, pe zona de educație se prezintă problemele, dar soluțiile sunt neclare, pe zona de afaceri europene nu există niciun fel de ambiție pentru reprezentarea corectă a României, iar pe zona de fonduri europene, calendarul propus nu este corelat cu ce este în PNRR și ignoră măsuri și pași importanți. Cel mai aberant lucru este că acest ipotetic guvern temporar, fără majoritate parlamentară, își propune multe din obiective după alegerile din 2024”, scrie pe Facebook europarlamentarul.

Acesta susține că, potrivit liberalilor, vom avea rute profesionale complete pentru învățământul superior cu profil tehnic în 2026, un sistem de educație timpurie unitar la finalul lui 2025, unitățile de învățământ cu risc crescut de abandon școlar vor fi sprijinite doar în 2026, și vom avea o platformă de evaluare și dezvoltare de conținut pentru deja obligatorie școală online doar în 2025.

„Oamenii aceștia cred că am uitat că ei conduc țara deja de 2 ani și că au președintele lor de 7 ani. PNL este clar noul PNȚCD”, conchide Negrescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Victor Negrescu