x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, după întâlnirea cu Rasmussen: Ne-a felicitat pentru alocările suplimentare în domeniul Apărării

Victor Ponta, după întâlnirea cu Rasmussen: Ne-a felicitat pentru alocările suplimentare în domeniul Apărării

16 Mai 2014   •   10:50
Victor Ponta, după întâlnirea cu Rasmussen: Ne-a felicitat pentru alocările suplimentare în domeniul Apărării

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a felicitat autorităţile de la Bucureşti pentru alocările bugetare suplimentare în domeniul Apărării.

"Am discutat cu secretarul general al NATO inclusiv despre alocarea bugetară. Am susţinut şi am fost în primul rând felicitaţi pentru alocările suplimentare în domeniul Apărării. De asemenea, am precizat cât de important a fost şi este pentru economia românească, pentru locuri de muncă, pentru dezvoltarea sistemului militar şi de apărare al României faptul că am obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru ştergerea datoriilor istorice din industria de Apărare. Fără această ştergere a datoriilor istorice, practic, toate fabricile de tehnică militară din România erau condamnate la faliment. Şi, în plus, am asumat - şi sunt convins că voi avea sprijinul politic din partea tuturor forţelor politice reprezentate în Parlament - faptul că această creştere a alocărilor pentru Ministerul Apărării pe care am realizat-o în 2013 şi în 2014.... Vă reamintesc că am preluat de 1,1% din PIB, o catastrofă pentru Armata Română şi pentru capabilităţile militare româneşti. Am ajuns azi la 1,5% din PIB şi, pe baza unei creşteri graduale asumate de către Parlament de 0,2% din PIB, în 2017 vom putea să avem acel 2% care este solicitat la nivelul tuturor membrilor NATO", a declarat premierul.

Victor Ponta a precizat că, în plus, această alocare va permite ca România să-şi îndeplinească toate obligaţiile care decurg din calitatea sa de membru al NATO şi, evident, graniţă estică a Alianţei Nord Atlantice.

×
Subiecte în articol: anders fogh rasmussen