x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "Funcţia de premier nu se acordă în baza unui concurs de Miss. Alegerile vor echivala cu sfârşitul lumii lui Băsescu"

Victor Ponta: "Funcţia de premier nu se acordă în baza unui concurs de Miss. Alegerile vor echivala cu sfârşitul lumii lui Băsescu"

07 Dec 2012   •   22:02
Victor Ponta: "Funcţia de premier nu se acordă în baza unui concurs de Miss. Alegerile vor echivala cu sfârşitul lumii lui Băsescu"
Sursa foto: Intact Images

Victor Ponta i-a dat replica preşedintelui Traian Băsescu, după ce şeful statului a făcut profilul premierului pe care şi l-ar dori în urma alegerilor parlamentare programate duminică.

"Funcţia de prim-ministru nu se acordă în baza unui concurs de Miss ori Mister sau a unei selecţii de oferte, ci pe baza prevederilor constituţionale legate de majoritatea în Parlament", a declarat vineri seară, la România TV, premierul Victor Ponta.

"Băsescu e singur, nu mai are pe nimeni în spate. Nici PDL-ul. încearcă s-i ajute, dar nu-i mai ajută, îi îngroapă. Băsescu are o miză strict personală. Nu va avea nici un susţinător dacă nu va respecta alegerile", a mai spus Ponta, care crede că "alegerile de duminică vor echivala cu sfârşitul lumii lui Băsescu. E un lucru pe care mi-l doresc".

"Nu noi l-am forţat pe Băsescu să iasă în fiecare seară. Parcă era buletinul meteo. În fiecare seară ieşea să vorbească altceva. Dacă a considerat că e bine să aibă o bătălie cu România, cu atât mai bine pentru USL. După alegeri, afirmăm majoritatea, mergem la Cotroceni cu propunerea şi în funcţie de ce face Traian Băsescu, ne întâlnim în aceeaşi formulă", a declarat Ponta.

"Alianţa de centru stânga PSD-UNPR şi Alianţa de centru-dreapta PNL-PC vor avea un număr egal de portofolii. UNPR va fi în grupul nostru parlamentar şi avem o înţelegere ca, după alegeri, să existe o reunificare, o fuziune între cele două partide", a mai spus premierul.

×
Subiecte în articol: ponta basescu premier concurs de miss