x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizita - Basescu la Palatul Elysee

Vizita - Basescu la Palatul Elysee

de Monica Iordache Apostol    |    21 Noi 2005   •   00:00

Presedintele Traian Basescu va fi primit azi de omologul sau francez, Jacques Chirac, pentru o intrevedere urmata de un dejun.

Seful statului roman incepe azi prima sa vizita oficiala, de doua zile, in Franta, pe parcursul careia va avea convorbiri cu presedintele francez Jacques Chirac, cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si cu alti oficiali, dupa cum informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale. "Vizita se inscrie in cadrul dialogului, la nivel inalt, dintre Franta si Romania si urmareste, in primul rand, obtinerea sprijinului autoritatilor franceze pentru ratificarea, cat mai curand posibil, a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana", precizeaza comunicatul.

DELEGATIE. Din delegatie fac parte ministrul de Interne, Vasile Blaga, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Basescu va avea intalniri cu raportorul pentru Romania al Parlamentului European, Pierre Moscovici, cu administratorul general al Centrului de Studii Diplomatice si Strategice si cu membrii acestuia si va sustine o alocutiune la Institutul Francez de Relatii Internationale. In cadrul vizitei la Centrul de Studii Diplomatice si Strategice, presedintelui Traian Basescu urmeaza sa ii fie decernata Diploma Honoris Causa a scolii de Inalte Studii Internationale.

×
Subiecte în articol: politic