x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlad Voiculescu a pus în PERICOL mii de români. Ce s-a întâmplat cu datele personale ale celor testați pentru COVID-19

Vlad Voiculescu a pus în PERICOL mii de români. Ce s-a întâmplat cu datele personale ale celor testați pentru COVID-19

06 Oct 2021   •   10:24
Vlad Voiculescu a pus în PERICOL mii de români. Ce s-a întâmplat cu datele personale ale celor testați pentru COVID-19
Sursa foto: Hepta

Fostul ministru USR al Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat un protocol oficial prin care a permis accesul la datele personale ale celor care au efectuat teste antigen rapide unui ONG, potrivit Antena 3. Documentul a fost semnat când acesta se afla în funcție.

Totodată, el a refuzat realizarea unei aplicații de către STS în care să fie introduse datele personale ale celor care s-au testat cu test antigen rapid pentru COVID-19. Aceasta include nume, prenume, CNP, adresă, număr de telefon. 

Însă demnitarul a acceptat ca această aplicație să fie realizată de Geeks for Democracy, un ONG la care au ajuns ulterior toate datele personale ale persoanelor testate. Organizația a sprijinit acțiunile în stradă ale USR PLUS. 

Vlad Voiculescu a cerut STS să dea un server respectivului ONG, ceea ce instituția a făcut și s-a oferit să le dea și aplicația, potrivit legii.

Dar ministrul a refuzat aplicația STS, acceptând-o în schimb pe cea realizată de organizație. 

 

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu