x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR București sprijină referendumul lui Nicușor Dan

USR București sprijină referendumul lui Nicușor Dan

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   14:15
USR București sprijină referendumul lui Nicușor Dan

USR București anunță „sprijinul ferm” pentru primarul Nicușor Dan și susține inițiativa referendumului care vizează extinderea atribuțiilor administrative ale Primarului General al Capitalei și ale Consiliului General.

„USR a fost alături de Nicușor Dan timp de patru ani în Consiliul General al Municipiului București și îl sprijinim în continuare în toate demersurile sale. Este primarul care a câștigat pentru a doua oară consecutiv încrederea bucureștenilor, iar acum este momentul pentru reforme structurale necesare pentru viitorul Capitalei. Dacă PSD-ul va controla întreaga putere, România riscă să devină un stat mafiot. Este esențial ca Bucureștiul să fie condus unitar, fără conflicte de competență între Primăria Generală și primăriile de sector”, a declarat Vlad Voiculescu, președintele USR București.

Potrivit USR București, referendumul reprezintă „primul pas către o reformă mai amplă, care va aduce beneficii concrete bucureștenilor: autorizațiile de construire să fie emise doar de Primăria Capitalei, pentru o mai bună coordonare urbanistică, iar repartizarea fondurilor între Primăria Generală și primăriile de sector să fie gestionată de Consiliul General, asigurând o alocare echitabilă și eficientă a resurselor”.

„Consultarea directă a bucureștenilor este crucială. Prin acest referendum și reformele propuse, ne dorim să eliminăm conflictele de competență și să construim o administrație locală unică. Astfel, Bucureștiul va avea parte de o dezvoltare unitară și finanțarea proiectelor esențiale pentru Capitală va deveni o prioritate”, a concluzionat Vlad Voiculescu.

Primarul general Nicușor Dan anunța, marți, că a convocat ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru data de 21 octombrie, pentru două proiecte privind referendumul din Capitală.

Ședința CGMB a fost convocată de primarul general pentru luni, 21 octombrie, de la ora 10.00. Pe Ordinea de Zi se regăsesc cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum.

„Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele: 1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București? 2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, spune, pe Facebook, Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu referendum nicusor dan