x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zamfir, lui Chirițoiu: Aveți două bombițe mari sub scaun. Dați-vă demisia

Zamfir, lui Chirițoiu: Aveți două bombițe mari sub scaun. Dați-vă demisia

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   20:30
Zamfir, lui Chirițoiu: Aveți două bombițe mari sub scaun. Dați-vă demisia

„Aveți două bombițe mari sub scaun. Le știți, le simțiți? De aia, sunteți în legalitate sau nu?”, i-a spus senatorul PSD Daniel Zamfir, președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la audierile de luni din Parlament.

„ASF a fost creat ca firmele de asigurări să nu își ia roscuri pe care nu le pot duce, este un reglementator prudential, cum ar fi BNR-ul, care are grijă ca băncilă să nu rămână fără capital. Noi încercăm opusul, noi am vrea ca băncile să aibă dobânzi mai mici, ca RCA-ul să fie mai mic. Undeva, rolurile noastre sunt complementare, lucrăm strâns unii cu alții dar nu putem suplini unii activitatea altora, pentru că nu avem pârghii legale, eu nu pot face ce face ASF și nici ASF nu poate face ce facem noi și nu avem nici expertiza”, a spus Bogdan Chirițoiu în timpul audierii din Parlament.

Senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat, i-a cerut lui Chirițoiu să demisioneze.

„Oamenii, dacă au văzut că funcționează mecanismul ăsta, ei de aia și-au permis să vină cu aceste prețuri, pentru că își premeditaseră foarte bine mecanismul prin care nu plătesc daunele, adun cât mai mulți bani din piață, îi transfer în offshore și statul român, prostul, să plătească. Domnule, dacă dumneavoastră spuneți că nu aveți ce să faceți, dați-vă domnule demisia. Să îmi spuneți mie că la o gaură de un milliard de euro, Consiliul Concurenței spune: Eu nu am ce să fac! De ce nu ați venit cu această avertizare de care spuneați de acum doi ani, imediat după falimentul Astra și Carpatica? Ați văzut mecanismul. (..) Domnule, dacă nu puteți, la revedere, găsiți-vă alt drum”, a spus Zamfir.

La rândul său, președintele Consiliului Concurenței a apreciat că decizia ASF a fost una corectă și a intervenit folosind pârghiile pe care le are.

”Ați trăit acel episod, Carpatica-Asta, domnule, să îl repetăm după 7 ani și să îmi spuneți: Nu am ce să fac! Nu accept eu cel puțin acest punct de vedere. Sub nicio formă. Mai ales că sunteți într-o situație, domnule președinte, aveți două bombițe mari sub scaun. Le știți, le simțiți? De aia, sunteți în legalitate sau nu?”, a replicat Zamfir.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: zamfir chirițoiu demisie