x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Resping orice încercare de influenţare a votului membrilor Camerei Deputaţilor

Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Resping orice încercare de influenţare a votului membrilor Camerei Deputaţilor

de Agerpres    |    03 Apr 2014   •   20:00
Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Resping orice încercare de influenţare a votului membrilor Camerei Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a trimis joi o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îi transmite că respinge orice încercare de influenţare a votului deputaţilor şi că proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei privind majorarea accizei la carburanţi îşi va urma cursul legislativ.

"Referitor la scrisoarea dumneavoastră privind proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, vă precizez următoarele: proiectul îşi va urma cursul legislativ în conformitate cu prevederile legale în vigoare, proiectul legislativ se află în dezbatere la Comisia de buget a Camerei. Fiecare deputat va avea posibilitatea să consulte raportul comisiei şi în cadrul dezbaterii din plenul Camerei Deputaţilor să îşi exercite dreptul de vot în cunoştinţă de cauză", se arată în scrisoarea lui Zgonea.

Preşedintele Camerei adaugă că în acest context respinge orice încercare de influenţare a votului deputaţilor.

"Având în vedere principiul separării puterilor în stat şi faptul că mandatul parlamentarilor nu este unul imperativ resping orice încercare de influenţare a votului membrilor Camerei Deputaţilor şi vă cer, domnule preşedinte, să vă menţineţi în limitele mandatului constituţional pe care l-aţi primit", încheie Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis miercuri o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care solicita respingerea prevederilor OUG 111/2013 referitoare la acciza pe carburanţi.

×