x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua porţilor deschise la Parlamentul European

Ziua porţilor deschise la Parlamentul European

de Istvan Deak    |    04 Mai 2014   •   17:14
Ziua porţilor deschise la Parlamentul European

Parlamentul European şi-a deschis duminică, ca în fiecare an, porţile la Strasbourg, pentru o zi dedicată publicului, cu trei săptămâni înaintea alegerilor europene de la 25 mai. Într-o zi cu soare, dar rece, mii de persoane au avut ocazia de a pătrunde în marea, moderna şi eleganta clădire circulară a Parlamentului European, începând cu orele 10:00.

Demersul a avut un scop clar: PE vrea să îndepărteze imaginea sa birocratică în acest an electoral. Scopul este atragerea cât mai multor oameni la vot, într-un moment în care sondajele de opinie arată că în Franţa, de exemplu, va fi înregistrată o rată-record de absenteism. În programul muzical oferit anul acesta în incinta PE figurează concerte de muzică locală, de jazz şi de rock.

Vizitatorii pot urma un parcurs cu sens unic punctat de standuri ale principalelor grupuri parlamentare europene. Ei se pot aşeza în fotoliile din marele hemiciclu de la Strasbourg, unde peste 750 de deputaţi aleşi prin sufragiu universal în cele 28 de ţări membre ale Uniunii se reunesc o săptămână în fiecare lună de activitate parlamentară.

Va fi organizată o dezbatere publică referitoare la alegerile din 25 mai, animată de eurodeputaţii francezi Catherine Trautman (PS), Sandrine Belier (ecologist) şi Nathalie Griesbeck (liberal). Anul trecut, cu ocazia unui eveniment similar, sediul din Strasbourg al Parlamentului European a fost vizitat de circa 24.000 de persoane.

 

 

×