x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ajutati-o! O profesoara grav bolnava crede in Mos Craciun! Ea este convinsa ca va fi ajutata de oamenii cu suflet bun sa se insanatoseasca!

Ajutati-o! O profesoara grav bolnava crede in Mos Craciun! Ea este convinsa ca va fi ajutata de oamenii cu suflet bun sa se insanatoseasca!

de Cristinel C. Popa    |    12 Dec 2017   •   06:08
Ajutati-o! O profesoara grav bolnava crede in Mos Craciun! Ea este convinsa ca va fi ajutata de oamenii cu suflet bun sa se insanatoseasca!

Grav bolnava, asteapta un transplant, timp in care ambii parinti au murit de amaraciune. O profesoara din Iasi nu poate sa duca o viata normala fara a fi ajutata de aparatele de respiratie, din cauza unei grave afectiuni pulmonare. Ea asteapta de ceva vreme sa faca un transplant, singura interventie ce ar putea sa o indrepte, insa prea putini se ofera sa o ajute. Mai mult, mama si tatal sau, cei care din pensia lor mica, de 400 de lei (a mamei!), ii asigurau plata supravietuirii sale in spitale, au murit intre timp de amaraciune. Astfel incat, pentru fosta profesoara Carmen Oghinciuc a raman o singura speranta: ajutorul nostru, al tuturor, fiecare cu cat poate! O buna prietena a sa ne-a transmis: “S-a mai intamplat o mare nenorocire in viata ei, in sensul ca in luna martie, ambii parinti au decedat, durerea lor fiind prea mare si greu de suportat, cand vedeau ca singura lor fata este conectata la aparatul de oxigen din luna martie 2016. Astfel, a ramas doar cu fratele ei. Despre sanatatea ei, va pot spune ca anumiti parametri s-au mai imbunatatit. Cand scriu aceste randuri, ea este internata la Spitalul de Pneumologie din Iasi pentru noi investigatii, dar verdictul medicilor este ca, pentru a avea o viata normal, transplantul este singura sansa, stiindu-se ca, odata cu inaintarea in varsta, functia pulmonara a omului scade. Realizarea transplantului este o incertitudine, in sensul ca doctorii din Viena si-au luat pacientii (cate 5) pentru 2017, cat si pentru 2018. Singura optiune este realizarea transplantului pe cont propriu. Acesta costa 100.000 de euro, ceea ce este enorm la venitul lunar al unui bolnav pensionat pe caz de boala. De aceea, ea face un apel calduros la dumneavoastra sa o ajutati cu cat considerate pentru a-si aduna macar o parte din suma. Fapt pentru care va multumeste anticipat”, a spus Gabriela Gavriluta, una dintre persoanele care o ajuta foarte mult. 

Cauza aparitiei bolii: necunoscuta!

Va reamintim ca profesoara Carmen Oghinciuc, cu mai bine de un an in urma se bucura de o viata normala, facand ceea ce facem si noi toti. Avea grija de elevii sai, fiind un profesor indragit de scolarii sai de la Liceul de Mecatronica si Automatizari din Iasi. Insa, la un moment dat, a slabit foarte mult, iar dupa ce si-a facut analizele, a constatat ca sufera de o boala grava si ca nu-si poate continua viata decat dupa ce va face o interventie chirurgicala dificila in strainatate: un transplant de plamani. Carmen Lacramioara Oghinciuc se lupta se traiasca la 50 de ani, dupa ce a primit diagnosticul de fibroza pulmonara avansata. Cauza? Necunoscuta.

Se asteapta sa fie ajutata de cei nevoiasi

“Pentru plata spitalizarii, dar mai ales, a interventiei chirugicale in strainatate, am nevoie de mult ajutor, chiar si putin, de la oricine”, spune Carmen Oghinciuc. Iata apelul ei disperat: “Dupa mai multe investigatii medicale s-a ajuns la concluzia ca singura mea sansa la  viata, fara a avea nevoie de aparatul de oxigen 24 de ore din 24, este un transplant pulmonar care se va realiza la Viena. Am incercat sa mai respir si fara aparat, dar într-un interval de timp foarte scurt, saturatia a scazut, ceea ce denota ca sunt dependenta de aparat. Pana anul trecut am fost profesor, dar a trebuit sa ma pensionez pe caz de boala. Venitul meu este foarte mic si nu pot suporta costul acestei operatii. De aceea, fac apel la dumneavoastra, oameni cu suflet mare, sa ma ajutati sa traiesc normal. Eu va multumesc si va doresc multa sanatate”. Persoanele care doresc sa o ajute pe doamna profesor sunt rugati sa depuna orice suma de bani in urmatoarele numere de cont: Oghinciuc Lacramioara Carmen - RO17BRDE240SV77022472400. Iar pentru euro: Oghinciuc Cristinel - RO71BTRLEURCRT00J2538801. Sau puteti apela la numarul de telefon: 0742208210.  

 

×