x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Antrenament marțian într-un liceu din București

Antrenament marțian într-un liceu din București

de George Hălărescu    |    16 Mar 2018   •   11:30
Antrenament marțian într-un liceu din București

Elevii Liceului Teoretic Naţional (LNT) din Bucureşti se pregătesc să plece pe Marte, sau mai precis se antrenează printr-un joc inedit să facă faţă unor situaţii noi de învăţare într-o lume în continuă schimbare. Pentru a putea evalua corect aptitudinile, competenţele şi volorile dobândite la finalul primului ciclu liceal, dar şi pentru a putea trasa o foie de parcurs individuală în clasele a XI-a şi a XII-a , elevii au fost angrenaţi în proiectul educaţional "Jocul LTN".

În prima etapă a proiectului toţi elevii clasei a X-a sunt puşi în faţa unei situaţii inedite şi trebuie pregătiţi pentru colonizarea Planetei Roşii. Va avea loc o selecţie care presupune completarea bazei de date a viitoarei colonii, în care vor fi furnizate informaţii pe diferite teme într-un termen stabilit de organizatori. În etapa a doua are loc o evaluare compexă, cu eseuri şi opinii, depre Pământ, dar şi despre modul de organizare politică, economică şi socială în cadrul viitorei Colonii de pământeni pe Marte. Ultima etapă vine cu o surpriză. Viitorii colonialişti ai Planetei Roşii sunt informaţi că plecarea în expediţia glactică se amână cu 15 ani, timp în care ei vor contina antrenamentele. Pentru asta elevii trebuie să-şi aleagă o profesie pe care să o practice pe Terra, dar şi să contribuie la îmbunătăţire vieţii sociale, politice şi economice din România, prezentând punctele tari şi cele slabe ale funcţionarii instituţiilor româneşti.

Validaţi de societate

Răspunsurile elevilor vor fi evaluate de o comisie formată din personalităţi din mediul academic, profesori , psihologi, ziarişti, sepcialişti din domeniile cultural, artistic şi sportiv, alturi de reprezentanţi ai Consiliului Elevilor şi ai Consiliului Părinţilor. Evaluarea va furniza părinţilor, mentorilor şi elevilor informaţiile necesare pentru elaborarea programelor personalizate necesare parcursului şcolar în treapta superioară a liceului, adică pregătirea pentru viitor, care rămâne mare necunoscută.

 Această metodă "asigură premisele pentru o schimbare de paradigmă în învăţământul românesc şi o responsabilizare a elevilor, părinţilor şi profesorilor"în pregătirea traseului profesional al tinerilor, se arată în comunicatul LNT.

 

×
Subiecte în articol: antrenament martial liceu bucuresti