x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Apă cu porția, în plină epidemie de coronavirus, în mai multe localități din Buzău

Apă cu porția, în plină epidemie de coronavirus, în mai multe localități din Buzău

30 Apr 2020   •   16:47
Apă cu porția, în plină epidemie de coronavirus, în mai multe localități din Buzău

Mai multe primării din județul Buzău au decis să raționalizeze consumul de apă potabilă al locuitorilor. În plină pandemie și într-unul dintre cei mai secetoși ani, Serviciul de Apă-Canal din localitățile Breaza, Bădeni, Vispeşti şi în Greceanca va furniza apă doar câteva ore zi, în intervale stabilite, scrie Antena 3.

Din cauza secetei, forajele Primăriei din Breaza, una dintre comunele afectate de raționalizarea apei, nu au mai făcut faţă nevoilor locuitorilor, astfel că administraţia locală a decis să raţionalizeze consumul de apă. Rețeaua de apă almentează acum comunele doar în anumite intervalele orare, dar nu mai mult de 5 ore pe zi.

Locuitorii nu se plâng de măsură, în schimb sunt revoltați de faptul că apa nu este potabilă, iar din imagini se observă că este plină de noroi.

„Aceasta este apa pe care trebuie să o folosim la mâncare şi să bem. La fel este în Breaza, Bădeni, Vispeşti şi în Greceanca. Am înţeles că e secetă şi că nu ne dă apa decât 4 ore, dar nu rugina asta”, a declarat Ana, o localnică din Breaza.

×
Subiecte în articol: coronavirus apa potabila buzău