x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Când vor fi returnaţi banii donaţi pentru "Cuminţenia Pământului"

Când vor fi returnaţi banii donaţi pentru "Cuminţenia Pământului"

29 Noi 2016   •   22:41
Când vor fi returnaţi banii donaţi pentru "Cuminţenia Pământului"

"Banii vor fi înapoiaţi (...) Nu există un amendament prin care banii să nu fie înapoiaţi (...) din amendamentele trimise către Parlament (...) Să aşteptăm Parlamentul să (...) voteze această lege, să vedem ce amendamente va vota (...) S-a propus amânarea pentru anul viitor, pentru că este practic imposibil ca până la sfârşitul acestui an să se returneze aceşti bani", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, marţi, într-un briefing la Palatul Victoria.

El a mai spus că banii donaţi vor fi returnaţi "până pe 31 decembrie 2017", acest lucru putându-se întâmpla chiar şi "la începutul anului viitor".

Întrebat dacă au mai discutat reprezentanţii Guvernului cu avocaţii proprietarilor "Cuminţeniei Pământului", Liviu Iolu a arătat că Ministerul Culturii a discutat cu reprezentanţii vânzătorilor operei de artă, iar ultimul termen agreat este 20 decembrie.

"Acesta este ultimul termen agreat cu proprietarii (...) de încheiere a contractului", a adăugat el.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, trimiterea către comisiile de specialitate a unei scrisori a Executivului în care sunt prezentate amendamentele formulate de Ministerul Culturii la proiectul de lege de aprobare a OUG 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului".

Guvernul solicită Camerei Deputaţilor să introducă un amendament care se referă la faptul că procedura de restituire a sumelor donate pentru cumpărarea sculpturii lui Brâncuşi trebuie să se stabilească prin HG până cel mai târziu la 30 iunie 2017, iar restituirea efectivă a sumelor donate să se realizeze până cel mai târziu la 31 decembrie 2017.

În scrisoarea Executivului se precizează că amendamentele formulate de Ministerul Culturii la legea de aprobare a OUG 10/2016 au fost adoptate în şedinţa de Guvern din 16 noiembrie.

Un alt amendament prevede că sumele donate pentru care donatorii nu sunt identificaţi până la 31 decembrie 2017 sau pentru care persoanele fizice sau juridice donatoare nu au optat pentru restituire în termen de 40 de zile de la apariţia legii se constituie venit la bugetul de stat.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cumintenia pamantului donatii bani