x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Caz INCREDIBIL în Italia. Un român acuzat de furt după ce a restituit proprietarului telefonul pierdut

Caz INCREDIBIL în Italia. Un român acuzat de furt după ce a restituit proprietarului telefonul pierdut

23 Feb 2022   •   10:06
Caz INCREDIBIL în Italia. Un român acuzat de furt după ce a restituit proprietarului telefonul pierdut

Un român stabilit la  Florența a restituit proprietarului telefonul pierdut. Dar, în loc de mulțumiri, acesta l-a acuzat de furt.

Ioan are 41 de ani și este zidar. Acesta a găsit un telefon mobil pe care l-a restituit proprietarului. În loc de mulțumiri, românul s-a ales cu dosar penal. 

”Eram în drum spre serviciu când am văzut un telefon mobil la pământ, în mijlocul străzii. Mi-am spus: Poate o mașină trece peste el și-l sparge. Dacă mi s-ar întâmpla mie, m-aș enerva. Așa că l-am luat, lăsându-l deschis, în așteptarea apelului proprietarului. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliția. M-a denunțat pentru furt și acum risc procesul”, explică românul  pentru La Nazione.

Acesta era mulțumit, până acum, cu viața sa în Italia. 

„Am ajuns aici acum 20 de ani și mă simt grozav. Florența este orașul meu și nu m-am gândit niciodată că mă voi găsi într-o astfel de situație. Poate voi ajunge la judecător pentru că am vrut să returnez telefonul proprietarului său de drept. Nu este absurd?”.

Ioan a povestit cum s-au întâmplat lucrurile în ziua când a găsit telefonul mobil. 

„Am fost parcat între via Sirtori și viale Manfredo Fanti. Și tocmai acolo, în mijlocul drumului, am găsit telefonul mobil. L-am ridicat, era pornit și funcționa. Mi-am spus: îl iau, proprietarul o să sune mai devreme sau mai târziu”. 

Și, într-adevăr, proprietarul a sunat după o oră dar românul nu a auzit apelul pentru că lucra. A sunat mai târziu și Ioan a răspuns. A ieșit afară din restaurantul unde făcea renovări pentru a se întâlni cu posesorul de drept. Însă acesta venise cu poliția. 

„De îndată ce am ieșit afară, am văzut că erau doi polițiști cu el. El este!’, a început să strige băiatul.

Deși Ioan a încercat să explice că a găsit telefonul în mijlocul drumului, acesta nu a vrut să audă. 

„El a continuat să țipe. Și polițiștii au încercat să-l liniștească, dar nimic. I-am spus: Dar crezi că dacă aș vrea să ți-l fur, l-aș păstra și ți-aș răspunde? Și atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai mult: De fapt, ai fost prost”. 

Românul spune că ar fi trebuit să meargă la poliție. 

”Am greșit să nu mă duc imediat la poliție, să raportez descoperirea telefonului, dar nu sunt hoț. Și nu sunt prost. Sunt un florentin cinstit și mi-aș dori măcar să-mi fie recunoscut acest lucru”.

×
Subiecte în articol: italia telefon