x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ciolacu vrea învățământ dual

Ciolacu vrea învățământ dual

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   11:27
Ciolacu vrea învățământ dual

Premierul Marcel Ciolacu propune mediului de afaceri un program național pentru extinderea învățământului dual, pentru a veni în sprijinul companiilor care se confruntă cu deficitul forței de muncă.

Marcel Ciolacu a spus, în debbutul ședinței de guvern de joi, că o prioritate a Guvernului, după discuțiile din ultimele săptămâni cu reprezentanții tuturor marilor investitori – atât români, cât și străini – este să găsească soluții pentru deficitul forței de muncă.

„Este o problemă structurală a economiei și de aceea voi propune mediului privat un program național pentru extinderea accelerată a învățământului dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca în următorii 5 ani să avem 50 de mii de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învățământul dual, de 5 ori mai mult decât acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat și mediul privat pentru a găsi soluții care să ajute concret economia”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că pentru acest lucru se va întâlni săptămâna viitoare cu patronatele din Confederația Concordia și cu Consiliul Național al IMM-urilor, astfel încât să poată fi concretizat un pachet de măsuri pentru firmele românești.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: invatamant dual Marcel Ciolacu