x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copii obligaţi să cerşească în intersecţii sau să vândă flori, 12 ore pe zi, în București

Copii obligaţi să cerşească în intersecţii sau să vândă flori, 12 ore pe zi, în București

19 Mai 2022   •   11:50
Copii obligaţi să cerşească în intersecţii sau să vândă flori, 12 ore pe zi, în București

Zece persoane sunt audiate de procurorii DIICOT, fiind bănuite că au forțat copii să cerşească în intersecţiile din Capitală sau să vândă flori, câte 12 ore pe zi, indiferent de vreme.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, joi, 5 de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și viol.

Conform DIICOT, începând cu anul 2021, în București a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai a acestui an, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei.

Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracțional organizat, profitând de imposibilitatea de a-și exprima voința și de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-au transportat zilnic cu autoturisme din comuna Jilava, județul Ilfov, în diferite zone din București, precum Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor, unde le-au supus la executarea unei munci în mod forțat.

Timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condițiile meteo, minorii erau obligați să vândă flori șoferilor opriți la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curățare a parbrizului.

De asemenea, copiii au fost obligați să cerșească, folosind cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut. Persoanele vătămate minore au fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat.

Membrii grupului infracțional organizat au obținut în mod constant diverse sume de bani.

Totodată, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre persoanele vătămate minore, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, au fost obligate să întrețină acte sexuale în perioada decembrie 2021 - mai 2022, membrii grupului obținând în acest mod diferite sume de bani.

În urma perchezițiilor domiciliare a fost confiscată suma de 63.000 de lei.

La sediul DIICOT sunt audiate 10 suspecți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cerşetori