x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Federația Internațională de Judo ajută la evacuarea a 300 de copii ucraineni în România

Federația Internațională de Judo ajută la evacuarea a 300 de copii ucraineni în România

11 Apr 2022   •   11:20
Federația Internațională de Judo ajută la evacuarea a 300 de copii ucraineni în România
Sursa foto: Hepta

Federația Internațională de Judo (IJF) a ajutat Ministerul Ucrainean al Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic Național al Ucrainei să evacueze 300 de copii și 27 de antrenori din țara devastată de război.

Federația Ucraineană de Judo (UJF) a ajutat, de asemenea, la această operațiune, identificând un loc de cazare pentru refugiați, ceea ce le asigură acestora posibilitatea de a continua să practice judo în apropierea orașului românesc Constanța.

„Tinerii noștri sportivi au fost întâmpinați de George Teseleanu, proprietarul clubului sportiv local de la malul Mării Negre", a declarat un purtător de cuvânt al UJF.

„Atâta timp cât războiul continuă în Ucraina, tinerilor noștri judoka li se va asigura cazare și hrană și vor putea să-și continue procesul de studiu și antrenament".

Evacuarea a durat trei zile, iar tinerii judoka provin din toată Ucraina, inclusiv din regiunile din jurul Kievului, Harkov, Zaporizhzhia, Dnipro, Donețk, Luhansk, Mykolaiv, Odessa, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Cherkasy, Khmelnytskyi, Volyn și Transcarpatia.

„În primul rând, le sunt sincer recunoscător tuturor celor care au ajutat în aceste momente grele", a declarat președintele UJF, Mykhailo Koshliak, citat de insidethegame.biz.

„Suntem recunoscători IJF și reprezentanților cluburilor de judo din România care i-au primit pe copiii noștri.

Sunt sincer recunoscător Ministerului Tineretului și Sportului din Ucraina, lui Vadym Hutsai și antrenorului nostru guvernamental Mykhailo Rudenko pentru rezolvarea multor probleme legate de trecerea frontierei, de exemplu.

Suntem recunoscători asociațiilor noastre regionale. Suntem uniți și suntem întotdeauna gata să ne ajutăm reciproc.

Sperăm că copiii noștri își vor putea continua procesul de pregătire într-un mod corespunzător, iar războiul din Ucraina se va încheia în curând."

Ucrainenii sunt cazați în Academy Hotel Venus Resort, unde au loc două sesiuni de antrenament în fiecare zi, alături de studii online pentru copii.

Peste 4,2 milioane de refugiați au fugit din Ucraina de când a început invazia la scară largă, la 24 februarie, iar bilanțul victimelor civile este de cel puțin 1.626 de morți, deși Organizația Națiunilor Unite consideră că cifra reală este mult mai mare.

IJF nu a interzis sportivilor ruși și belaruși să participe la evenimentele sale, spre deosebire de majoritatea federațiilor internaționale olimpice, dar atât Federația Rusă de Judo, cât și Federația Belarusă de Judo s-au retras de la turneele internaționale din viitorul apropiat.

 

(sursa: Mediafax)

×