x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Heliport nou, inaugurat la SUUB

Heliport nou, inaugurat la SUUB

de Monica Cosac    |    04 Dec 2019   •   09:24
Heliport nou, inaugurat la SUUB

Primul heliport medical în terasă din București  a fost inaugurat ieri, la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB). Potrivit managerului unităţii medicale, Adriana Nica, noul heliport „este dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgenţă a pacientului critic”. Ea a precizat că în felul acesta se scurtează foarte mult durata transportului şi, în funcţie de patologia bolnavului, cu cât este diagnosticat mai rapid şi începe terapia ţintită, şansele de supravieţuire cresc.

„Cred că cel puţin cu 30 de minute se scurtează timpul în care pacientul poate să fie îngrijit şi să i se acorde îngrijirile de care are nevoie la Camera de gardă”, a precizat Nica.

Elicopterele medicale vor avea două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte, iar pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran. Investiția a fost finanțată de Maxbet şi se ridică la un milion de euro.

„Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor”, au transmis reprezentanţii spitalului.

În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. 

Foto Lucian Alecu Jurnalul

×