x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Incendiul de vegetaţie de lângă cetatea Poenari este sub control

Incendiul de vegetaţie de lângă cetatea Poenari este sub control

23 Apr 2018   •   09:19
Incendiul de vegetaţie de lângă cetatea Poenari este sub control

Incendiul de vegetaţie de lângă cetatea Poenari este sub control, la faţa locului acţionând peste 100 de pompieri, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

 

"S-a acţionat pentru lichidarea incendiului şi monitorizarea situaţiei, inclusiv pe timpul nopţii, iar în această dimineaţă au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie. La fata locului intervin peste 100 de pompieri, care acţionează cu mijloace de primă intervenţie, pentru limitarea şi lichidarea incendiului", se precizează într-un comunicat al ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, în sprijinul pompierilor argeşeni au intervenit colegi din judeţele Teleorman, Braşov, Sibiu, Prahova, precum şi de la ISU Bucureşti - Ilfov. De asemenea, s-a realizat recunoaşterea de către elicopterul trimişi de la Iaşi, urmând să se acţioneze pentru lichidarea focarelor cu ajutorul dispozitivului "Bambi Bucket".

"Nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii care să genereze probleme deosebite. În acest moment evenimentul este în dinamică", se mai arată în comunicat.

Incendiul a izbucnit duminică, manifestându-se iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, dar s-a extins ulterior pe opt hectare, cu multiple focare. Circulaţia pe DN 7C - Transfăgărăşan a fost restricţionată şi chiar complet oprită timp de mai multe ore, existând riscul căderii de bolovani pe carosabil.

AGERPRES

×