x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Inspectorii sanitari, în control pe litoral

Inspectorii sanitari, în control pe litoral

03 Iul 2018   •   16:24
Inspectorii sanitari, în control pe litoral

Începând de ieri, 48 de inspectori sanitari, majoritatea detaşaţi din ţară, desfăşoară o acţiune de control în staţiunile de pe litoralul românesc şi perimetrul Deltei Dunării. Potrivit Ministerului Sănătăţii, timp de două luni, echipele de control vor verifica respectarea normelor de igienă şi sănătate publică în taberele şcolare şi studenţeşti. De asemenea, vor controla respectarea normelor privind apele de îmbăiere naturale, ştranduri, piscine, organizarea posturilor de prim ajutor, precum şi respectarea prevederilor normelor de igienă în unităţile de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), în special în cele care organizează activităţi similare taberelor şcolare. Totodată, inspectorii sanitari vor face verificări şi în unităţile de alimentaţie publică şi colectivă.

„Scopul acestor acţiuni este de a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică în unităţile de pe litoral, astfel încât turiştii să îşi poată petrece vacanţele în condiţii de siguranţă, fără riscuri de îmbolnăvire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

În perimetrul Deltei Dunării, există 220 unităţi de cazare, 160 unităţi de alimentaţie publică şi 4 tabere şcolare.

450 de unităţi de cazare, 600 de unităţi de alimentaţie publică şi patru tabere şcolare funcţionează pe litoralul românesc.

 

 

×
Subiecte în articol: inspectori sanitari litoral