x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Jandarmeria vrea să cumpere pistoale de 60 de milioane de lei

Jandarmeria vrea să cumpere pistoale de 60 de milioane de lei

11 Apr 2017   •   16:37
Jandarmeria vrea să cumpere pistoale de 60 de milioane de lei

Jandarmeria Română intenţionează să cumpere 28.000 de pistoale de calibru 9,19 milimetri, în valoare de 60 de milioane lei, pentru a-l armoniza la armamentul de acelaşi tip deţinut de celelalte structuri ale MAI, din UE şi din NATO, iar în acest sens a publicat zilele trecute un anunţ în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP). 

"La momentul actual, Jandarmeria Română este dotată cu pistol calibru 7,65 ori 17 milimetri. E vorba de un pistol conceput şi fabricat începând cu anul 1974. El se află în dotarea structurilor Jandarmeriei Române de peste 40 de ani. Jandarmeria Română execută misiuni în teatrele de operaţii, în Afganistan, Africa, unde partenerii noştri internaţionali folosesc calibrul 9 ori 19 milimetri. Astfel este nevoie ca Jandarmeria să răspundă şi să se alinieze la conceptul de interoperatibilitate - trebuie să fim compatibili la armament şi muniţie, să avem acelaşi tip de armament şi de muniţie pe calibrul 9,19 milimetri, împreună cu partenerii noştri din străinătate şi din ţară, având în vedere că Jandarmeria Română execută misiuni în cooperare cu Poliţia Română, care a trecut parţial la acest tip de calibru şi de armament", precizează marţi, căpitan Bogdan Dobre, din cadrul Serviciului Tehnic, Direcţia Logistică a Jandarmeriei Române, în cadrul unei postări video pe Facebook. 

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, maior Irina Drăgan, a declarat pentru Agerpres că "aceste achiziţii se vor face numai în situaţia în care vor fi bani de la buget, stadiul actual fiind acela de intenţie de achiziţie". 

"Dacă nu vor fi bani, nu se va realiza. Procedura are mai mulţi paşi. Un prim pas este anunţul de intenţie pentru achiziţie în SEAP, mai departe trebuie să existe bani la buget, iar firmele interesate care îndeplinesc cerinţele noastre să depună oferte", a afirmat Drăgan. 

×
Subiecte în articol: jandarmeria română pistoale