x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Juristul rocker de la Posta Română: Mereu mi-a plăcut să ascult muzică, uneori neglijând alte activități. Apoi, am vrut să schimb ceva

Juristul rocker de la Posta Română: Mereu mi-a plăcut să ascult muzică, uneori neglijând alte activități. Apoi, am vrut să schimb ceva

de Anastasia Paul    |    12 Dec 2022   •   15:55
Juristul rocker de la Posta Română: Mereu mi-a plăcut să ascult muzică, uneori neglijând alte activități. Apoi, am vrut să schimb ceva
Sursa foto: facebook

Tudor Apostolescu este jurist la Poșta Română care și-a cultivat pasiunea pentru muzica rock. Astfel că nu s-a mulțumit să rămână doar un ascultător, devenind el însuși muzician.

Tânărul și-a lansat albumul ”Ultima speranță”, parte a proiectului său rock ”Goana”. Albumul are un puternic specific local iar fiecare piesă transmite alt mesaj.

"Juristul rocker amator din Poșta Română

Este tânăr, este timid, aproape inocent și aparent introvertit. Cu un prea mare bun simț și o decență impresionantă, dacă îl comparăm cu mulți tineri din ziua de astăzi.

De 2 ani, Tudor Apostolescu este colegul nostru din Administrația Centrală, de la Juridic. Ține în mâinile lui contractele comerciale ale Poștei Române și le analizează din perspectiva riscurilor juridice asociate.

Când vorbește despre Poșta Română, sobru și foarte serios, consideră că: ”este un loc de muncă plin de diversitate și provocări teoretice și practice în ceea ce privește aspectele de ordin juridic care țin de funcționarea companiei, ceea ce este benefic pentru cineva încă nou în câmpul muncii. Este foarte important că jobul oferă numeroase prilejuri de a învăța și de a crește din punct de vedere profesional. Mă bucur că lucrez într-o instituție cu istorie și greutate, calități care se regăsesc inclusiv în mediul profesional unde am ocazia să interacționez cu oameni pregătiți, orientați spre menținerea companiei la standardul de profesionalism cu care Poșta Română și-a deservit clienții în cei 160 de ani de la înființare.”

Încercăm să înțelegem de unde, la un jurist, pasiunea pentru muzică și ne explică, la fel de serios și cu sclipiri în ochi, cum a început totul.

”Mereu mi-a plăcut să ascult muzică, uneori neglijând, chiar, alte activități. Apoi, am vrut să schimb ceva în segmentul de muzică independentă, produsă fără buget mare și echipă în spate. Acest segment este foarte slab reprezentat, iar eu vreau să aduc aici ceva.”

Nu i-a fost teamă și s-a aruncat în lumea muzicii cu toată energia, în prezent cântând în proiectul muzical rock ”Goana”.

”Am început să lucrez propriu-zis la proiect anul trecut, însă, majoritatea pieselor și versurilor au fost compuse cu mulți ani înainte. Formula proiectului, momentan, este ”one man band”, ceea ce înseamnă că eu am realizat totul, de la chitări, bas, voce, tobe și alte efecte. Mi-aș dori, ca în viitor, să găsesc membri cu care să formez o trupă. Numele ”Goana” l-am ales pentru că proiectul induce adrenalină, iar ritmul pe care se desfășoară majoritatea pieselor este alert.”

Tudor recunoaște că pasiunea lui pentru rock a început ca un hobby.

”A început ca un hobby, dar, dorind să realizez ceva am înceract să-mi materializez ideile folosind cunoștințele minime, recent dobândite, în materie de producție muzicală. Este cumva normal, având în vedere că genul de muzică rock nu a beneficiat niciodată de susținere din partea industriei muzicale propriu-zise. Sunt numeroase trupe mari sau proeicte majore care nu au avut niciodată contracte cu vreo casă de producție, impresari etc. Această independență vine cu libertatea de a-ți face singur agenda, în materie de expresie artistică.”

Și, ca să ne convingă că este un muzician hotărât să își susțină proiectul muzical, ne vorbește despre albumul intiulat ”Ultima speranță”, care are un specific local pronunțat și prin care a dorit, într-o epocă a globalizării în care internetul oferă fiecărei culturi posibilitatea de a se manifesta public, să pună România pe harta acestui gen muzical.

”Piesa ”Bașibuzuc” de pe albumul ”Ultima speranță” este un instrumental care abundă în elemente orientale și transmite faptul că ura și furia generează o orbire temporară. Piesa ”Haiduc” este cântată din perspectiva unui om care tocmai a fost jefuit de un haiduc, însă haiducul este zugrăvit în culori realiste, nu romanțat, ca în filme. Piesa ”Ultima speranță” cred că este cea mai puternică piesă a albumului. Are caracter introspectiv și motivațional, îndemnând pe oricine să nu renunțe, indiferent de circumstanțe.”

Noi am fost încântați de muzica lui Tudor, o muzică la fel de specială ca și el. Dacă și voi vreți să îl ascultați, găsiți albumul ”Ultima speranță” al proiectului său, ”Goana” pe Facebook, YouTube, Soundcloud

Audiție plăcută!", scrie compania pe rețeaua de socializare. 

 

×