x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Marea Neagră are propriul Triunghi al Bermudelor. Unde se află

Marea Neagră are propriul Triunghi al Bermudelor. Unde se află

02 Ian 2018   •   09:13
Marea Neagră are propriul Triunghi al Bermudelor. Unde se află

Triunghiul Bermudelor din Oceanul Atlantic nu este singurul loc misterios de pe Pământ, unde ambarcaţiuni şi avioane au dispărut fără urmă. Literatura de specialitate vorbeşte de astfel de zone în mai multe locuri.

 

Astfel, și în Marea Neagră se întâlnesc anomalii similare. O forţă necunoscută atrage vapoarele spre stânci, iar în zona Insulei Şerpilor marea ia foc. Comandantul de navă Valentin Stan, care a colindat aproape tot globul, a povestiti că, atunci când trecea cu vaporul prin zona Tuzla-Caliacra, acul busolei se mişca necontrolat.

„Aici aşa se întâmplă de când e lumea şi pământul. Timonierul folosea girocompasul, care nu era influenţat de perturbaţiile magnetice“, spune el. Datorită noilor dispozitive de navigaţie, comandanţii ştiu să treacă de această zonă fără să se producă tragedii navale, însă la începutul anilor 1900, atunci când tehnica nu era avansată, în zonă s-au produs multe accidente navale.

Vapoarele nu se mai puteau orienta din cauza faptului că busola nu mai funcţiona şi, nu de puţine ori, vasele eşuau sau se loveau de stânci. Nava de pasageri „Împăratul Traian“, construită în 1906 în şantierele din Franţa, a căzut victimă unei astfel de deviaţii magnetice şi a naufragiat pe stânci, la 12 mile de Capul Tuzla, în dreptul satului Tatlageac, în anul 1927.

Antena3

 

×
Subiecte în articol: triunghi al bermudelor marea neagră