x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Jumătate dintre medicii rezidenți din România vor să se angajeze în primul an de rezidențiat

Jumătate dintre medicii rezidenți din România vor să se angajeze în primul an de rezidențiat

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2023   •   15:15
Jumătate dintre medicii rezidenți din România vor să se angajeze în primul an de rezidențiat

Aproape jumătate dintre medicii rezidenți din România își caută un loc de muncă în domeniu încă din primul an de rezidențiat, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de MEDIjobs, o platformă de recrutare medicală din România.

Studiul a arătat că 44% dintre rezidenții români își caută un loc de muncă încă din primul an de rezidențiat. La polul opus, 17% dintre ei nu au luat momentan în calcul căutarea unui loc de muncă, chiar dacă se apropie de finalul rezidențiatului. Pentru 15 din 100 de rezidenți, căutările serioase încep de la jumătatea rezidențiatului, iar 1 din 10 rezidenți începe să își caute loc de muncă cu un an sau chiar cu 6 luni înainte de sesiunea examenului de specialitate.

Cercetarea a mai arătat că 5 din 10 rezidenți vor un loc de muncă într-un spital public după absolvirea examenului de specialitate. De asemenea, doar 1 din 10 medici rezidenți este dispus să lucreze în mediul rural. Totodată, rezultatele arată că 21% dintre medicii rezidenți ar schimba medicina pentru o carieră în IT.

Studiul a fost efectuat în luna ianuarie, pe un eșantion de 193 de medici rezidenți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medici rezidenti angajare