Miracolele cafelei de dimineață
Despre cafea s-au scris multe. Unii susțin că are efecte pozitive asupra organismului, alții cred că ar trebui evitată. Deși asiaticii sunt mari consumatori de ceai, spun că și cafeaua a trebui să facă parte din meniul zilnic. În orice caz, cofeina este recomandată mai ales persoanelor care au tensiune mică.
Pentru a beneficia de efectele curative ale cafelei, aceasta trebuie băută fără zahăr sau lapte. Cofeina crește cantitatea de acizi grași din sânge și favorizează astfel performanța sportivă. Mai mult, alungă somnolența, îmbunătățește temporar funcția cognitivă, vigilența, atenția și gândirea logică.
Însă nu doar cofeina este ingredientul-minune, ci și alte substanțe antioxidante existente în boabele de cafea. Cromul și magneziul ajută organismul să secrete doza optimă de insulină. Diabetul de tip II se dezvotă mai puțin la persoanele care beau cafea în mod constant întrucât acidul clorogenic inhibă secreția în exces a glucozei și insulinei.
Totodată, cafeaua ajută ficatul să-și autoregleze funcțiile și reduce riscul dezvoltării colangitei sclerozante primare, o boală autoimună rară vinovată de producerea cirozei hepatice. Alcoolicii care beau cafea în fiecare zi au o probabilitate cu 20% mi mică să facă ciroză.
Cafeaua scade și riscul de apariție a carcinomului cu celule bazale, care este cel mai comun tip de cancer cutanat.
Cofeina ajută și la absorbția gastro-intestinală a unor analgezice, mai ales la persoanele care au migrene. Este și motivul pentru care multe medicamente pentru dureri de cap au cofeină în compoziție.
O concentrație prea mare de cofeină poate duce la deshidratare, provoacă palpitații și creștere starea de anxietate, de aceea cafeaua trebuie însoțită întotdeauna de un pahar cu apă.
Sănătate pentru creier
Persoanele care beau cafea în mod regulat sunt mai puțin predispuse la depresii față de cele care nu consumă niciodată. Cofeina previne și instalarea bolilor neurodegenerative, precum Parkinson, Alzheimer sau demență. O cafea simplă pe zi reduce și riscul de producere a hemoragiilor și atacurilor vasculare cerebrale cu până la 20%.

Ştiri din .ro
- Finalizarea procesului grupării Boncu, blocată de a cincea cerere de recuzare de când a început procesul. Ce l-a nemulțumit pe avocatul liderului interlop Pressalert.ro
- Fostul director de la Piețe SA, anchetat într-un dosar de șantajare a editorului șef al Pressalert.ro și a directorului general al deBanat.ro UPDATE Ioan Nasleu a fost reținut Pressalert.ro
UPDATE Directorul general Metrorex a demisionat. Cine va conduce societatea
Ciolacu: În planul Biden de scoatere a Americii din criză sunt măsuri similare cu propunerile PSD
Firea: Plicușor - Puzisor nu vrea să salveze niciun petic de spațiu verde
Directorul Metrorex a DEMISIONAT
Huawei vrea să producă autovehicule electrice în 2021
Ședință cu scântei la Consiliul General al Capitalei. Astăzi se decide soarta PUZ-urilor de sector
Vremea în luna martie. Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite
Coreea de Sud a început campania de vaccinare împotriva COVD-19
Cod galben de ceaţă în cinci judeţe
UPDATE Accident grav la Giurgiu. Plan roșu de intervenții. O persoană a murit, trei au ajuns la spital
Craterele din asfalt, bucuria rațelor
Marea încurcătură a „orelor remediale”. Nu pot fi obligatorii și nu se știe dacă se vor face

Accident teribil pe DN 5 la Călugăreni. O mașină de gunoi a spulberat un autoturism. Sunt 10 victime, dintre care una decedată
