x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Parchetul Militar: La Revoluţie a existat o diversiune militară

Parchetul Militar: La Revoluţie a existat o diversiune militară

19 Dec 2017   •   11:55
Parchetul Militar: La Revoluţie a existat o diversiune militară

Procurorii militari au stabilit circumstanţele internaţionale existente la finalul anului 1989 şi au identificat sursa sunetului cu efect de panică care a dus la dezorganizarea mitingului din Piaţa Palatului. De asemenea, au clarificat şi împrejurările legate de fuga cuplului prezidenţial de pe sediul CC al PCR.

Numeroasele pierderi de vieţi omeneşti, vătămări corporale şi distrugeri au fost cauzate de o diversiune militară, care a început seara zilei de 22 decembrie 1989, a declarat procurorul militar Marian Lazăr.

Portivit probatoriului, s-a stabilit că mecanismele dezinformărilor constante au fost lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii şi mijloacelor militare de comunicaţii. Cu ajutorul lor s-a instaurat la nivel naţional psihoza teroristă.

În urma cercetărilor, procurorii au descoperit că până la execuţia soţilor Ceauşescu au fost identificate trei tentative de lichidare fizică a acestora şi a fost clarificată succesiunea evenimentelor petrecute la UM 01417 Târgovişte, unde conducerea unităţii militare a fost supusă unor diversiuni şi a primit ordine militare să-i omoare pe cei doi.

Parchetul Militar va continua urmărirea penală a celor inculpaţi şi va continua administrarea tuturor probelor pentru clarificarea completă a împrejurărilor şi cauzelor care au dus la moartea unui număr foarte mare de oameni, rănirea altora şi distrugerea unor bunuri de patrimoniu. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: procurorii militari