x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social PMB va colabora cu Ministerul Sănătăţii pentru construirea unui centru destinat marilor arşi la Bagdasar Arseni

PMB va colabora cu Ministerul Sănătăţii pentru construirea unui centru destinat marilor arşi la Bagdasar Arseni

06 Dec 2017   •   21:30
PMB va colabora cu Ministerul Sănătăţii pentru construirea unui centru destinat marilor arşi la Bagdasar Arseni

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a exprimat disponibilitatea Municipalităţii de a colabora cu Ministerul Sănătăţii în vederea construirii, în curtea Spitalului Bagdasar Arseni, a unui nou corp de clădire, care să găzduiască o structură pentru marii arşi.


Gabriela Firea a discutat, miercuri, la sediul Municipalităţii, cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, director de ţară pentru România, despre centrul care ar urma să fie realizat cu fonduri de la Banca Mondială şi Ministerul Sănătăţii.

"Ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru demararea proiectului de realizare a unui centru pentru marii arşi, extrem de important pentru pacienţii care au nevoie de tratament special. Este vorba de un centru care va avea toate circuitele integrate într-o conexiune rapidă şi eficientă, adaptată la ultimele descoperiri tehnologice în domeniu", a precizat primarul general, potrivit unui comunicat transmis de PMB.

Conform lui Florian Bodog, colaborarea între Ministerul Sănătăţii şi Primăria Capitalei este "esenţială" pentru realizarea acestui proiect.

"Mă bucur că am găsit deschidere din partea autorităţii locale pentru proiectele pe care ministerul pe care îl conduc doreşte să le dezvolte în Capitală, un exemplu fiind faptul că Municipalitatea a asigurat terenul necesar pentru construirea unui nou centru de hematologie în curtea spitalului Filantropia. Construirea de centre pentru marii arşi reprezintă o prioritate naţională", a declarat Bodog.

În cadrul întrevederii, reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au exprimat de asemenea disponibilitatea de a colabora cu Primăria Municipiului Bucureşti în domeniul pregătirii antiseismice a populaţiei, dar şi în ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor de patrimoniu, încadrate în diverse categorii de risc seismic.

De asemenea, reprezentanţii Băncii Mondiale s-au arătat interesaţi de finanţarea proiectului denumit generic Esplanada, unde Guvernul plănuieşte să construiască un ansamblu care să cuprindă cartierului de Justiţie al României, o sală de concerte, precum şi clădiri de birouri.

Florian Bodog şi reprezentanţii Băncii Mondiale (BM) în România au vizitat pe 30 noiembrie cele două unităţi sanitare bucureştene în care vor fi deschise Centre de Mari Arşi pentru copii şi adulţi.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii, ministrul Bodog şi reprezentanţii Băncii Mondiale au discutat cu reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii "Grigore Alexandrescu" şi cu cei ai Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" despre dotările şi modificările necesare secţiilor de ATI, UPU şi a blocurilor operatorii în vederea înfiinţării acestor centre.

"Suntem în procedură de selectare a consultantului care va elabora studiul de fezabilitate şi proiectul celor patru Centre de Mari Arşi pe care le vom înfiinţa în Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş, în cadrul proiectului cu Banca Mondială", a declarat ministrul Sănătăţii, la momentul respectiv. AGERPRES

×