x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proiect antidiscriminare dedicat tinerilor

Proiect antidiscriminare dedicat tinerilor

de L. Budin    |    12 Oct 2020   •   09:58
Proiect antidiscriminare dedicat tinerilor

În cadrul proiectului „Voci fără prejudecăți”, băieţii din trupa Noaptea Târziu au tras un semnal de alarmă privind discriminarea în rândul tinerilor. Protagoniştii au interacţionat online cu fanii şi au lansat trei filmuleţe pline cu stereotipuri.

 

„Săptămânile trecute am filmat trei video-uri care, sperăm noi, să ajungă la cine trebuie”, au scris cei de la Noaptea Târziu pe pagina lor de Facebook. „Problema discriminării de orice fel e o problemă de foarte mulţi ani în România, şi nu numai. (...) Cel mai bine am putut să prezentăm situaţia într-o serie de trei scheciuri”.

 

O problemă actuală

La lansarea proiectului „Voci fără prejudecăți”, inițiat de Centrul pentru Tineret al Municipiului București și de Primăria Capitalei, au fost făcute publice filmuleţele respective, regizate de Bogdan Alexe. Membrii trupei și-au exprimat părerile legate de discriminare.

În contextul pandemiei, atenția publică se îndreptă tot mai rar asupra acestui flagel al societății noastre, au spus organizatorii. Problemele stringente, la zi, nu trebuie să îi facă pe oameni să uite de nevoia de incluziune socială a categoriilor discriminate. Discursul instigator la ură, discriminarea de gen ori cea rasială, toate pot avea repercusiuni majore asupra victimelor, care sunt marginalizate şi ostracizate.

 

Semnalul de alarmă

„Generația noastră trebuie sa tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește aceste mentalități nesănatoase și să condamne cu fermitate orice abatere a societății de la principiul egalității de sanse și a incluziunii sociale. De aceea, ne-am implicat fără ezitare în proiectul «Voci fără prejudecăți»”,  susţin membrii trupei Noaptea Târziu. Cunoscuţii vloggeri Cuza, Emi şi Cucu au milioane de vizualizări pe YouTube, cu parodii după hituri muzicale de succes, româneşti sau internaţionale. Cei trei satirizează stereotipurile şi abordează, în mod original, problemele cu care se confruntă adolescenţii.

 

Noaptea Târziu se laudă cu milioane de fani, atât în mediul online, cât şi offline.

 

 

Discursul instigator la ură poate duce la dezechilibre importante în societate – de aceea, proiectul „Voci fără prejudecăţi” îşi propune responsabilizarea şi mobilizarea tinerilor.

 

 

 

×