x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Româncă din Londra, infectată cu coronavirus: Au refuzat să mă ducă la spital pentru că e posibil să nu mă mai întorc

Româncă din Londra, infectată cu coronavirus: Au refuzat să mă ducă la spital pentru că e posibil să nu mă mai întorc

01 Apr 2020   •   15:00
Româncă din Londra, infectată cu coronavirus: Au refuzat să mă ducă la spital pentru că e posibil să nu mă mai întorc

O româncă stabilită la Londra povestește despre viața ei după ce s-a infectat cu virusul COVID-19. Aceasta a spus că a ieșit pozitiv la teste în urmă cu 10 zile și este tratată acasă întrucât are mai multe șanse să se facă bine decât dacă ar fi fost transportată la spital, relatează site-ul regatulunit.com.

“Am sunat ambulanța, au venit după 3 ore ! Au spus că nu mai fac față…Au stat cu mine mi-au dat ceva oxigen, puls, tensiune, temperatură. Mi-au zis că plamanii mei nu sună bine însă nu atât de rău, probabil sunt spre vindecare, au trecut 10 zile acum“, a povestit ea.

Femeia a spus că situația din spitale este alarmantă, aceștia neavând suficiente echipamente de protecție

“Au zis ca la spital se moare pe capete si refuza sa ma duca acolo pentru ca e posibil să nu ma mai întorc ! Acesti medici, plangeau efectiv, nu au niciun fel de echipament specializat de protecție, decât un șorț din ciolofan cum am văzut că poartă infirmierele în spital, mănuși și măști din alea de își pun în sala de operatie ! Mi-au dat si mie o mască la intrarea în casă.“, a mai adăugat românca stabilită în Londra.

Aceasta i-a explicat într-o scrisoare către prietena sa din România, Natalie Ester, actriță la Teatrul Evreiesc din București, că are și alte simptome în afara celor manifestate în cazul unei viroze normale.

 “Știu că se vorbește la televizor despre tuse și febră, însă acestea nu sunt singurele simptome. Când au venit, aveau un document special creat pentru Covid cu o mulțime de simptome. Au zis că a fost adaptat la nivel național, în funcție de simptomele indicate de pacienți. Eu de 5 zile vomit, de 3-4 ori pe zi“.

Ea crede că s-a îmbolnăvit în supermarket când a mers la cumpărături. 

“Îmi vine să urlu fiindcă știu că am luat virusul intrând în contact cu oamenii pe la magazine. Și atingând suprafețe, probabil, deși m-am spălat și dezinfectat până mi-a ieșit prin piele. Dacă oamenii ar fi oameni și nu ar mai aglomera magazinele, dacă s-ar opri din psihoza asta de a cumpăra ca nebunii, dacă ar sta acasă, multe vieți ar fi salvate !“.

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus romanca londra