x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spital nou de Ortopedie

Spital nou de Ortopedie

de Monica Cosac    |    19 Dec 2017   •   13:10
Spital nou de Ortopedie

Pacienții cu probleme ortopedice vor putea beneficia de condiții foarte bune şi dotări moderne în noul Spital de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foișor din Capitală. Acesta trei secţii - două de ortopedie-traumatologie şi una de Terapie Intensivă, opt săli de operaţii dotate la cele mai înalte standarde şi o instalaţie de spălare şi sterilizare a paturilor, o premieră pentru spitalele din România.

Noul corp de clădire din cadrul Spitalului Foişor a fost inaugurat, ieri, de edilul Capitalei, Gabriela Firea, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi va fi funcţională peste aproximativ şase săptămâni. “Mă bucur că avem şi în Bucureşti un spital de excelenţă, la care cu siguranţă vor apela nu doar cetăţenii din Capitală, ci şi din întreaga ţară (…)Este vorba despre o investiţie de 37 de milioane de euro, asta însemnând doar construcţia clădirilor, iar în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură ultramodernă este vorba despre o sumă considerabilă - 7,5 milioane de euro -, la care se adaugă o sumă de 4 milioane de euro, care a fost alocată într-o şedinţă de Consiliu General”, a spus Gabriela Firea.

Vechea clădire, reamenajată

Totodată, edilul Capitalei a anunţat că vechea clădire a Spitalului Foişor va fi consolidată şi amenajată începând din luna martie a anului viitor, cu circa 10 milioane de euro, în interiorul acesteia urmând să funcţioneze un centru dedicat educaţiei şi cercetării.

 

×
Subiecte în articol: spital de ortopedie