x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Terapie cu ajutorul realităţii virtuale pentru 100 de copii cu boli incurabile sau care le limitează viaţa

Terapie cu ajutorul realităţii virtuale pentru 100 de copii cu boli incurabile sau care le limitează viaţa

21 Noi 2017   •   12:59
Terapie cu ajutorul realităţii virtuale pentru 100 de copii cu boli incurabile sau care le limitează viaţa

Peste 100 de copii din întreaga ţară, pacienţi cu afecţiuni incurabile sau care le limitează viaţa, aflaţi în grija centrelor Hospice Casa Speranţei din Bucureşti şi Braşov, beneficiază de sesiuni de terapie bazată pe realitatea virtuală şi augmentată. 

"Această soluţie, implementată în cele două centre sub numele Tech Room, este gândită pentru a-i ajuta să suporte mai uşor boala şi procedurile medicale de multe ori chinuitoare prin care trec. Cu ajutorul Tech Room, copiii pot evada pentru un timp într-o realitate în care pot escalada Everestul, pot ateriza împreună cu Neil Armstrong pe lună, pot zbura printr-un oraş sub forma unui vultur sau pot înota alături de delfini", se arată într-un comunicat.

Soluţia Tech Room se află în prezent în etapa de testare, rezultatele obţinute urmând a fi folosite pentru integrarea intervenţiilor bazate pe realitatea virtuală şi realitatea augmentată în ansamblul terapiei aplicate de echipele multidisciplinare Hospice pentru copiii cu boli care le limitează viaţa. 

Pe lângă acest concept bazat pe tehnologii de ultimă oră, proiectul "Conexiune pentru îngrijire şi compasiune" include un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-socială-emoţională, de sprijin educaţional şi servicii de tip respite menite să le ofere părinţilor timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-şi recupera forţele, precizează sursa citată. 

Potrivit comunicatului, soluţia bazată pe realitatea virtuală şi augmentată a fost implementată în cele două centre în cadrul proiectului "Conexiune pentru îngrijire şi compasiune", dezvoltat printr-un parteneriat între Fundaţia Vodafone România şi Hospice Casa Speranţei. 

Bugetul întregului proiect, care prin componenta tehnologică avansată urmăreşte să crească eficienţa intervenţiilor medicale, se ridică la aproape 760.000 de lei. Din această sumă, aproape 590.000 de lei reprezintă finanţarea acordată de Fundaţia Vodafone România prin programul Connecting for Good. AGERPRES

×
Subiecte în articol: terapie realităţii virtuale