x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Zeci de cazuri de meningită la Constanța

Zeci de cazuri de meningită la Constanța

20 Sep 2016   •   12:12
Zeci de cazuri de meningită la Constanța

Alertă în Constanța din cauza unui val de meningită. Nu mai puțin de 70 de pacienți, cei mai mulți dintre ei copii, au ajuns la spitalul de boli infecțioase. Toți au fost diagnosticați cu meningită, o afecțiune, care, netratată, poate fi mortală, scrie Libertatea.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut în ultimele două luni, avertizează medicii. Pericolul ar putea crește odată cu începerea școlii. Copiii bolnavi pot intra în contact cu sute de elevi care ar putea fi contaminați.

Specialiștii spun că principala cauză care a dus la îmbolnăviri este lipsa igienei, scrie reportntv.ro.

"Copiii mici își bagă mâinile în nisip, iar în nisip sunt tot felul de mizerii. Mulți scuipă semințe, își fac nevoile în mare. Din această cauză au fost multe cazuri de meningită cu enterovirusuri. Noi nu ne-am așteptat la o asemenea invazie de meningite", a declarat conf. univ. dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Medicii atrag atenția că intrarea în colectivitate a copiilor poate duce la noi îmbolnăviri.

"Nu vreau să sperii pe nimeni, dar meningitele sunt boli foarte grave care pot duce la deces, dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp. Dintre cei care scapă, un sfert rămân cu sechele, mai ales copiii a căror dezvoltare neuropsihică poate fi puternic afectată", a mai precizat dr. Halichidis.

 

 

×
Subiecte în articol: meningită