x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă ANM: Cod galben de vijelii, în jumătate de ţară

Alertă ANM: Cod galben de vijelii, în jumătate de ţară

02 Mar 2020   •   09:40
Alertă ANM: Cod galben de vijelii, în jumătate de ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de vânt puternic cu rafale de 100 km/h, în vigoare până astăzi la ora 22 şi valabilă în 24 de județe din țară.

Sunt vizate de avertizare județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timișoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Sibiu, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș și Vâlcea, spun meteorologii.

În aceste zone, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane cu viteze în general de 70-80 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90-100 km/h.

La peste 1700 de metri, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol.

Cod galben de vijelii

De asemenea, tot din această dimineaţă şi până la ora 18, mai este în vigoare un Cod galben de vânt în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania.

În intervalul menţionat, temporar vântul va avea intensificări în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, cu viteze în general între 60 şi 80 km/h.

Pentru perioade scurte de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta local prin averse, descărcări electrice şi, posibil, vijelii şi grindină.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: cod galben de vijelii