x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă hidrologică: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din două județe

Alertă hidrologică: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din două județe

12 Dec 2021   •   11:30
Alertă hidrologică: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din două județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, duminică, un Cod portocaliu de inundaţii care vizează râuri din două județe.

Hidrologii anunță, pentru duminică până la ora 14.00, scurgeri scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Tărlung – bazin amonte Ac. Săcele și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Săcele, din județele Brașov și Covasna.

O avertizare Cod galben este în vigoare până la ora 12.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Nera – afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș-Severin.

Mai sunt în vigoare și alertele emise sâmbătă, respectiv Cod portocaliu pe râuri din județele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău și Covasna. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Vâlcea, Dâmboviţa şi Prahova, și Cod galben pe râuri din Caraş Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamţ.

×
Subiecte în articol: inundaţii