x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Arbitrul finalei Halep - Şarapova, făcut praf de specialişti: "Rusoaica a fost avantajată! Ruşine pentru arbitrajul slab"

Arbitrul finalei Halep - Şarapova, făcut praf de specialişti: "Rusoaica a fost avantajată! Ruşine pentru arbitrajul slab"

09 Iun 2014   •   10:05
Arbitrul finalei Halep - Şarapova, făcut praf de specialişti: "Rusoaica a fost avantajată! Ruşine pentru arbitrajul slab"

Presa internaţională, dar şi antrenori şi foşti jucători de tenis acuză arbitrajul francezului Kader Nouni, din finala Halep - Şarapova, care a închis ochii la întârzierile repetate ale rusoaicei, la serviciu. Primul avertisment al oficialului a venit abia după mai bine de două ore de joc.

Brad Gilbert, fostul antrenor al lui Andre Agassi şi Andy Roddick, şi Tracy Austin, fost număr 1 mondial, au făcut declaraţii extrem de negative la adresa arbitrului.

"Cartonaş galben şi un mare avertisment pentru arbitru. E ridicol să nu dai avertisment pentru întîrzierile Şarapovei. Am sentimentul că Shazza poate să stea şi 35 de secunde între puncte, între primul serviciu şi al doilea, şi arbitrul nu va face nimic, atît de enervant...", a tunat Brad Gilbert. "Trebuie să le admiri pe Şarapova şi pe Simona Halep. Ruşine însă pentru arbitrajul slab al lui Kader Nouni", a scris şi Mike Dickson, de la Daily Mail, potrivit GSP.ro.

Ce spune regulamentul WTA?

Un jucător trebuie să fie supus regulii de încălcare a timpului pentru orice întîrziere în care mingea nu a fost trimisă în joc în următoarele limite de timp:
- între puncte 20 secunde (timp limită)
- cînd schimbă terenurile 90 de secunde (timp limită)
- între seturi 120 secunde (timp limită)

În cazul Şarapovei, rusoaica a încălcat de foarte multe ori timpul limită între puncte, ajungînd să servească şi după 29 de secunde! A primit avertisment, după mai bine de două ore de joc, în setul trei, atunci cînd Şarapova conducea cu 1-0 la game-uri şi se afla la serviciu.

Avertismentul a venit pe al treilea punct din al 25-lea game, la 15-40, cînd rusoaica se pregătise 25 de secunde să trimită mingea în joc! Culmea, că numai în acel game 25, rusoaica a mai depăşit în două rînduri timpul de serviciu, pregătindu-se 24, respectiv 28 de secunde!

"Simona e foarte rapidă, e mereu gata la timp, dar tu întârzii", i-a spus arbitrul Mariei Şarapova, în momentul în care i-a dat avertisment. Şarapova a servit ceva mai repede din acel moment, dar nu s-a încadrat nici apoi în cele 20 de secunde "regulamentare".

53 de secunde a stat Şarapova ca să servească la ultima minge în tie-breakul setului doi

Între seturile doi şi trei, Şarapova a cerut permisiunea arbitrului să meargă la vestiare. Este regulamentar aşa ceva. Pe mulţi însă i-a scos din sărite în momentul în care rusoaica şi-a făcut reapariţia pe "Philippe Chatrier" după cinci minute şi jumătate, dar meciul a reînceput după şapte minute.

"Cît de lungă este această pauză de vestiar? Şarapova a ignorat regulile de timp tot meciul. Din păcate, Nouni un arbitru foarte slab", a spus şi Barry Flatman, de la Sunday Times.

Tracy Austin, fostul număr 1 mondial, a comentat şi ea pe Twitter, la pauza prelungită dintre seturile 2 şi 3: "Simona sigur se gîndeşte că Mariei i se permite să aibă prea mult timp între puncte. Acum, Maria e iar la vestiar, între seturi, şi o face să aştepte prea mult!".

×
Subiecte în articol: simona halep maria sarapova Kader Nouni