x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bilanț pagube produse de fenomenele meteo. Capitala și 14 județe afectate de vreme

Bilanț pagube produse de fenomenele meteo. Capitala și 14 județe afectate de vreme

19 Mai 2021   •   09:07
Bilanț pagube produse de fenomenele meteo. Capitala și 14 județe afectate de vreme

În ultimele 24 de ore au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice 25 de localități din 14 județe și Capitala, transmite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Au fost intervenții în Bucureşti, judeţele Argeş, Bihor, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Satu Mare, Teleorman şi Timiş pentru evacuarea apei din 21 curţi, 10 beciuri, de pe două străzi, şi pentru degajarea a 197 copaci de pe carosabil şi 47 elemente de construcţie, fiind avariate 74 de autoturisme.

În localitatea Cociuba Mică din judeţul Bihor au fost evacuate/autoevacuate la rude 30 de persoane, preventiv. 24 dintre persoane s-au întors la locuinţe, iar şase au rămas la rude.

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala CFR 300 Bucureşti - Braşov, pe raza localităţii Floreşti, din cauza unui copac căzut peste calea ferată.

Traficul rutier este blocat pe un drum naţional (DN76/BH) şi un drum comunal (DC 97/BH). De asemenea, a fost temporar afectat traficul pe un drum naţional (DN7/HD) şi trei drumuri judeţene (DJ 763, DJ 768B/BH şi DJ 675/GJ).

Au fost trimise şase mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT în cinci judeţe - Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara.

În Capitală s-a intervenit pentru înlăturarea a 43 elemente de construcţie aflate în pericol de cădere şi pentru degajarea a 159 copaci de pe carosabil, a cinci stâlpi de electricitate/telefonie, fiind avariate 43 de autoturisme.

În Argeș, la Topoloveni, s-a intervenit pentru degajarea unui copac rupt, iar în Pârvu Roşu s-a acţionat pentru degajarea unui copac rupt.

În Bihor, s-a acționat în localitatea Cociuba Mică pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată. Preventiv au fost evacuate/autoevacuate la rude 30 de persoane care au locuinţele în apropierea cursului de apă Crişul Pietros. La Căbeşti s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei curţi, iar la Hârseşti pentru evacuarea apei din 10 beciuri şi 10 curţi. La Joseni s-a acţionat pentru scoaterea apei dintr-o curte, şi la Belejeni. Pe DJ 763, pe raza localităţii Pietroasa, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar cu dificultate din cauza apei care a inundat carosabilul. Pe DN 76, la Drăgăneşti, circulaţia rutieră este blocată din cauza unui pod avariat de apă, accesul către localitate realizându-se pe rute ocolitoare. Pe DC 97, în localitatea Căpâlna, circulaţia rutieră este blocată de apă, ca urmare a revărsării râului Crişul Negru.
Echipe mixte ISU, SVSU şi SGA acţionează pentru consolidarea digurilor de apărare cu saci de nisip pe Crişul Pietros, în Cociuba Mică, şi pe Crişul Negru, în localităţile Poienii de Jos şi Săud.

În municipiul Brăila s-a intervenit pentru degajarea a trei copaci rupţi de vânt.

În municipiul Constanţa s-a intervenit pentru degajarea a patru copaci rupţi, a unei macarale doborâte de vânt pe carosabil şi a unor elemente de construcţie la două imobile, fiind avariate trei autoturisme.

În Târgovişte s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil.

În Craiova s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte la un operator economic şi pentru degajarea a cinci copaci rupţi de pe carosabil, fiind avariate patru autoturisme.

În municipiul Giurgiu s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci rupţi, iar rbori doborâţi de vânt au mai fost şi în localităţile Vieru şi Varlaam.

Pe DJ 675, la Ţicleni, circulaţia rutieră a fost temporar blocată de doi copaci rupţi de vânt.

În localitatea Bretea Română, Hunedoara, s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariat un autoturism. În Dobra s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte, iar pe DN 7, la Leşnic, circulaţia rutieră a fost temporar oprită pentru degajarea unui copac rupt de vânt.

La Dobroeşti şi Fundeni, Ilfov, s-a intervenit pentru degajarea copacilor de pe carosabil.

La Ploieşti s-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariate două autoturisme. La Câmpina s-a acţionat pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil şi cabluri de energie electrică.

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala CFR 300 Bucureşti - Braşov pe raza localităţii Floreşti din cauza unui copac căzut peste calea ferată, un tren marfar fiind staţionat temporar în zonă.

La Turnu Măgurele s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci rupţi, fiind avariat un autoturism.

În localitatea Babţa, Satu Mare, s-a intervenit pentru evacuarea apei din patru curţi inundate.

În Timişoara s-a intervenit pentru degajarea unui copac rupt şi a unor elemente de acoperiş la trei imobile.
 

×
Subiecte în articol: meteo